Vad kan man göra åt depression och ångest?

Vad beror depression och ångest på? Vad kan man göra åt det? Många lider av depression och ångest och terapi verkar inte hjälpa utan det återkommer hela tiden. Så vad kan man göra?

Enligt Abraham så beror alla negativa känslor på att du inte är i synk med den du verkligen är – ditt Inre Jag. Alla negativa känslor beror på att du tänker och känner helt motsatt vad ditt Inre Jag gör. Om ditt Inre Jag kände på samma sätt som du gör, så skulle du inte känna negativa känslor.

Det Abraham rekommenderar är:

  • Meditera
  • Se ångest och depression som ett klargörande
  • Träna dig på att förstå ditt värde – förstå storheten som du är

Meditera

När du mediterar stoppar du dina tankar och dina frekvenser höjs. När dina frekvenser är höga så känner du inte av din ångest därför att med höga frekvenser så mår du bra. Genom att meditera 15–20 minuter varje dag och göra det varje dag så kommer dina frekvenser att höjas succesivt.

Vilket innebär att du kommer att känna av din ångest mindre och mindre. Ditt motstånd minskar allteftersom du fortsätter att meditera varje dag. Att meditera är att minska gapet mellan dig själv och ditt Inre Jag.

Se ångest och depression som ett klargörande

När du känner ångest och depression så kan du se på det som ett slags klargörande. Tänka att:

 ”det här vill jag inte ha, vad är det jag vill jag ha istället?”

Bara genom att tänka så blir du medveten om att dina tankar är i direkt motsats till det ditt Inre Jag. Med träning så blir det till slut en betingning. Dvs. att du per automatik skiftar tankarna. Du kan också ha ett gummiband runt handleden och så fort du får negativa tankar, dra i gummibandet så att det snärtar till lite.

Träna dig på att förstå ditt värde – förstå storheten som du är

Det kan vara svårt att förstå, men det är de facto så att den du är; är en storhet som har kommit hit till jorden för att uppleva och att under tiden du upplever och utvecklar mer och mer saker så är det meningen att du ska ha kul.

Du har blivit tränad att lyssna på andra människor som inte har koll på hur det funkar och de har lärt dig saker som är fel. Ditt Inre Jag står stadigt och fast i sin uppfattning om den du är, men när du lyssnar på andra istället så uppstår ett glapp mellan dig och ditt Inre Jag. Och det är det som gör att det känns så fel och blir till; ångest, stress och depression.

 Session med Abraham (Abe) och Hot Seater (HS)

Här har jag sammanfattat en session som handlar om ångest och depression. En ung man med svår ångest. Den här sessionen är enligt min mening otroligt kraftfull på ett sätt som verkligen förklarar hur livet funkar.

HS: Man borde ju tänka att eftersom jag har så mycket information om det här, har lyssnat och läst så mycket på er. Men istället så känner jag mig överväldigad och jag vet att jag tänker för mycket. Jag har mycket ångest och känner mig stressad eftersom jag oroar mig för mina negativa tankar. Jag oroar mig för att eftersom jag känner så mycket negativa känslor så kommer jag inte att få det jag vill ha.

Jag har så många drömmar och saker som jag vill uppleva, men jag känner mig skräckslagen för att jag inte ska få det. Det är så frustrerande för jag har verkligen försökt att tänka positivt och försöka må bra. Det känns som om jag har en röst inom mig som hindrar mig från att vara lycklig. En röst som jämför mig med andra, som kritiserar och som tänker för mycket. Jag vill så gärna kunna slappna av.

En stark önskan är kraftfull

Abe: Tidigare idag så pratade vi om hur vi väljer ut er till Heta Stolen. Vi sa att en stark önskan gör att ni lyser upp väldigt tydligt. Det var ju så att en annan person försökte komma upp hit, men vi sa: Nej, inte du!

Även fast du är lite grann som du nyss beskrev, så lyste du upp så kraftigt bland alla andra. Din önskan är så stark att den vinner över din oro och ångest. Det är härligt att se så kraftfull önskan!

Du kom hit med så kraftfulla önskningar att det är omöjligt för dom att inte dominera. När du lyssnar på oss eller läser våra böcker så kommer du att komma ihåg någonting som du redan visste. Och det är:

När du har starka önskningar och begär, och du inte synkar ditt Inre Jag med de önskningarna så känner du att de önskningar känns inte alls bra. Ändå så gör du, även vi, en större affär av det än vi vill göra.

Att inte synka dig själv till dina önskningar är egentligen bara en effekt av den omgivning som du lever i.

Några personer pratade med oss om sin tonåring om att de var bekymrade över att hon skulle behöva uppleva otrevliga upplevelser. Alltså såna upplevelser som de själva haft när de var unga. De ville ha hjälp av oss att guida den här tonåringen så att hon inte skulle behöva känna den här ångesten och liknande saker som du känner.

Vi sa att även om vi kunde så skulle vi inte hjälpa er. Därför att vi vet att när du känner otrevliga och obekväma känslor så är det precis då som du sätter stora saker in i din vibrationsmässiga depå, din Vortex.

Du är en kraftfull skapare med stark energi

Ibland så kommer kraftfulla energier in i fysisk form som människor för att kunna vara exempel och kunna lära ut till andra. När det händer, så i unga år så undersöker de livet mycket mer detaljerat än de flesta gör. De hittar fler problem och därför så bidrar de med mer lösningar, har fler frågor och därmed bidrar med fler svar på dessa frågor. Det är precis det som pågår med dig!

Du har, så ung som du är, placerat fler saker i din Vortex än någon annan som du någonsin kommer att träffa.

Nu känner du dragningen till att låta de här sakerna komma in i livet, men du behöver mer livserfarenhet för att kunna låta de här sakerna komma till dig.

Du har inte bett om att få leva ditt liv inlindad i bomull. Om du hade kommit in i livet och vetat om allt detta, så hade du inte satt så mycket i din Vortex. Det hade inte alls varit så många underbara saker som kommer att utvecklas för dig allteftersom du lever ditt liv.

Allt som du nu känner kan vi koka ner till några få saker:

Jag ville så mycket och mina önskningar är så kraftfulla. Jag har varit med om så mycket kontraster i mitt liv att jag har utvecklat så stort självtvivel. Anledning till att jag tvivlar så mycket på mig själv är att jag har en Vortex som utvecklas så mycket och har så många underbara saker som finns där för mig. När jag kommer i fatt, när jag synkar mig själv till mitt Inre Jag, och det kommer jag att göra, då kommer jag att höja mina frekvenser riktigt högt och snabbt.

Det som hänt är egentligen att du har komprimerat så mycket att när trycket släpps så kommer mycket att hända snabbt.  

Vi vet att du har kapaciteten att tänka och fokusera. Vi vet också att du, precis som alla andra, låter nuet påverka dina frekvenser.

Anledningen till din ångest

Vi ska berätta varför du känner så stora spänningar och ångest:

Alla människor lever sina liv, utforskar livet och lär sig vad de inte vill ha, och därmed vad de vill ha. De skapar de här Vortexarna med saker som de vill ha. Alla har en egen Vortex, men det finns också det kollektiva medvetandet. Det kan man säga är summan av allt som har levt, summan av alla tankar. Den kollektiva Vortexen är det som människor upplever som framtiden. Men det är egentligen det som är vad Source – källenergin är.

Det är summan av önskningar och begär, det är den eviga energin som stödjer allt som kommer. Det är ur den här som nya energier föds. All kunskap som har kulminerat och allt det goda, det bästa av allt som finns. Det är ur den energin som du kommer ifrån. Du föddes som en kraftfull lärare med all den här energin i dig. Du föddes med allt detta i dig till en värld där människor bråkar om allt möjligt.

Ingen verkar gilla någon annan längre. Det är inte underligt att det är lite svårt att klara av det här livet. Du kom från all den här kunskapen om välbefinnande och då kan det bli en skumpig tur, så att säga.

Så här är du nu som, trots att du är så ung, har en Vortex som skulle kunna motsvara en 80, 90 eller 120-åring person. Inte underligt att det kan vara lite svårt att klara av det här.

Vi har sagt att du måste strunta i det som är just nu och istället fokusera på det som finns i din Vortex. Du försökte beskriva lite om vad som finns där i din Vortex. Vad är det du vill ha? Vad är det du söker efter som du inte har lyckats hitta?

Du är så smart

Det mest intressanta och kraftfulla som vi hörde av dig av den exakta beskrivningen av någon som beskrev hur det känns att inte vara i synk med sitt Inre Jag, sin Vortex.

Du sa inte: ”jag vill ha en bil som jag inte får, jag vill ha en flickvän som jag inte får, min mamma förstår mig inte.” Du sa inte heller att du blir mobbad.

Du pratade inte om någonting annat än din medfödda kunskap om att du borde må bättre än du gör och du vet inte vad du ska göra åt saken.

Är det inte härligt att veta att du är så smart, trots att du är så ung?

De flesta vi träffar har nöjt sig med att vilja ha någonting annat än att vara i synk med sitt Inre Jag. De har nöjt sig med att vilja ha grejer. Vi får alltid försöka få de flesta att ändra sin uppfattning från grunden.

Vi får alltid försöka få andra att förstå att det handlar bara om att synka med sitt Inre Jag. Det är det som är viktigast. Att vara i synk med sitt Inre Jag är att vara den du verkligen är, det är där du hör hemma.

Du kom hit för att säga:

”Jag vill synka mig med mitt Inre Jag för jag vet att det är meningen att jag ska må bra. Det är meningen att jag ska känna mig stolt över mig själv och att vara stolt över andra. Det är meningen att livet ska vara kul. Jag vet det, jag vet det. Jag vet det i hela min kropp, varje cell vet det. Det är meningen att livet ska vara kul och det känns inte kul! Någonting är fel!”

De flesta anpassar sig till, och accepterar att livet inte känns bra, de flesta anpassar sig till det som är just NU. Det är det tråkigaste av allt! När de accepterar att livet inte känns kul så förhindrar de att vara de storheter som det var meningen att de skulle vara.

Men du, du vägrar acceptera att livet inte känns bra. Du vägrar att INTE vara den storhet som du ÄR.

Du kan göra så här för att minska din ångest

Det du kan göra är att ta det ett steg i taget. När du är i synk med dig själv, ditt Inre Jag, uppmärksamma att du är i synk och försök att vara där så länge du kan. Du kan tänka på vad det är som känns bra med just tillfället och du tänker på det igen, och igen, och igen. När du tänker på något som inte känns bra, gör vad du kan för att ignorera det.

Säg till dig själv saker som:

”Det är inget fel på mig. Det är bara det att jag förstår mer vad känslor betyder, jag känner av mitt guidesystem på ett starkare sätt än andra. Mitt guidesystem kommer att vara till gagn och hjälp för mig. Jag kommer att förstå det här, det är ju faktiskt så att jag redan har börjat förstå det här.”

Esther är känslig för energier. När hon tänker på problem som hon tror att hon måste göra något åt, så är det smärtsamt för henne bara att tänka på det. Hon har kommit till det stadiet att när hon tänker på saker som känns smärtsamma så tycker hon att det inte är värt att tänka på det. Med andra ord:

Det finns ingenting i denna värld som är värt så mycket att du ska offra din synk med ditt Inre Jag – med den du verkligen är. Ingenting är värt det!