Vad kan du göra när en anhörig har ett missbruk?

Om du har en när och kär person som har ett missbruk har du garanterat försökt göra ALLT du kan för att hjälpa personen ifråga. Du mår dåligt, har ångest och känner dig bedrövlig över att din anhöriga missbrukar. Här kommer ett helt nytt angreppssätt som hjälper både dig själv och den missbrukande till ett annat liv.

  • Att försöka stoppa missbruket fungerar inte. I 9 fall av 10 fungerar det inte att stoppa personen från sitt missbruk. Missbrukaren har sin egen vilja och vill personen inte sluta, så slutar den inte. Attraktionslagen, den starkaste lagen i universum innebär att det du fokuserar på växer. Fokuserar du på missbruket så fortsätter missbruket.

Att se med Source – Källenergins ögon ändrar allt. Börja se på personen med samma ögon som Source ser. Det innebär att du istället för att fokusera på missbruket, fokusera på den kärlek du känner för personen. Om du fokuserar på kärleken du känner, så känner personen av den och har lättare att själv synka sig med sitt eget Inre Jag – Källenergin.

Det är där som den riktiga styrkan och kraften finns. Att låta kärleken dominera. Att låta kärleken dominera innebär inte att gå den andra personens vilja eller krav till mötes. Det innebär att fokusera på kärleken som finns inom dig och låta den kärleken dominera relationen.

  • Återta din egen kraft. Istället för att ge kraft och energi till något du inte kan påverka; missbruket, så fokusera på det enda du kan påverka, som är dig själv. När din smärta över den andras missbruk blir övermäktig står du till slut inför ett val. Ett val som står mellan dig själv och den andra personen. När du väljer dig själv, när du sätter dig själv i första rummet får du en lättnad. Det smärtsamma släpper och det är då du får tillbaka din egen kraft.  

Kraften får du när du är tillräckligt självisk så att du hittar din harmoni med dig själv, när du synkar dig med ditt Inre Jag oavsett vad andra gör.

Nedan har jag sammanfattat en session där en mamma pratar med Abraham om sina missbrukande två söner och vad som hände som gjorde att sönerna slutade med sitt missbruk. Sessionen är oerhört kraftfull och mamman vill verkligen föra ut sitt budskap till andra människor i liknande situationer.

Abrahams råd är omvälvande och så långt ifrån de vanligaste råden som ges i dessa sammanhang. Vill du ha ett helt nytt perspektiv och konkret rådgivning i hur du kan hantera en liknande situation så rekommenderar jag dig verkligen att ta del av sessionen.

I slutet av sessionen kommer Hot Seatern med en annan fråga som rör relationen till sin man. Svaret hon får är naturligtvis helt i linje med hur attraktionslagen fungerar. Abrahams fantastiskt lärorika och ”no bullshit” svar på frågorna är helt fantastiska när man väl har förstått vad och hur attraktionslagen fungerar.

Session med Abraham (Abe) och Hot Seater (HS) om konkreta råd för att hantera missbrukande anhöriga

HS: Jag har mött så många fantastiska människor här och alla har sagt att ”du borde komma till Hot Seat.” Jag förstår inte riktigt varför?

Abe: Vet du om att du är tydlig och klar när du pratar? Vet du att du får många idéer? Vet du om att har en personlighet vars kärna är att vara en lärare och en upplyftare? Vet du om att du är en influencer som hjälper människor att komma i harmoni med sina Inre Jag?

Ta emot komplimangerna, förneka dem inte, vägra inte att äga den du är. Vi kände av ett motsatsförhållande när du höjde din hand för att komma till Hot Seat. Vad vill du prata om?

HS: Det första jag vill prata om är att jag har gått från konstvärlden till wellness-området och det har nu utvidgats ytterligare. En person kontaktade mig om beroendefrågor och då kände jag att jag inte vill gå åt det hållet. Anledningen till det är att jag har två söner som under många år gick in och ut i missbruk.

Abe: Du samlade in en massa kunskap om missbruk, du har en massa frågor och du har sänt ut många önskningar.

HS: Ja, så är det.

Abe: Att du blev kontaktad i denna fråga verkar ju vara vettigt, eller hur?

Att stoppa missbruket fungerade inte

HS: Ja, absolut. Nånting klickade i mig. När jag förstod åt vilket håll jag var dragen till angående beroende, kände jag att jag var tvungen att fixa mina två pojkar. Jag försökte hjälpa dem på många olika sätt men till slut gav jag upp och tog ett kliv tillbaka. Jag började att se dem som de verkligen är, och jag bara älskade dem.

Abe: Vi vet att det du säger är sant men vi vill säga det på ett sätt som gör att du kan känna att det resonerar med dig.

Skifta fokus

Säger du att din upplevelse var att du i början höll dina söner utanför dig. Att deras situation var så skrämmande och problematiskt och att det gjorde att dina försök att hjälpa dem var ineffektiva?  

Men sen så hittade du ett annat perspektiv att se på dem. Du lät inte deras nuvarande situation göra så att du kalibrerade till dem eller såg på dem på ett särskilt sätt.

Du tog ett steg tillbaka därför att din kärlek till dem är det som dominerar.  Du hade redan en etablerad kontakt med Source och du hittade en harmoni med ditt Inre Jag. Du började se dina söner genom Source – Källenergins ögon.

Att se med Source – Källenergins ögon ändrar allt

När du såg din pojkar genom Source – Källenergins ögon innebar det att du inte längre stötte bort dem från dig. Du kalibrerade inte längre dig själv till deras problem, istället så fokuserade du på att de ska vara samarbetande komponenter till sig själva. Du fokuserade på att de själva ska se vilka de är och vad de vill. 

Tycker du inte att det inte härligt att kunna beskriva vad som hände på detta sätt?

HS: Absolut. Det är helt sant och det är det jag vill säga till alla som har bekymmer oavsett om det gäller; barn, beroende, alkohol eller mat. Det spelar ingen roll, för när du ser dem i ett annat ljus…

Abe: Var lite mer specifik; när du ser dem så …

HS: När du ser dem, eller vem som helst, det behöver inte vara dina barn. Men när du ser dem som dom verkligen ÄR.

Abe: Det var det här vi ville höra. När du ser dem i ett annat ljus, vilket menas att när du ser dem i det rätta ljuset, i ljuset som visar vilka de verkligen är, då händer något.

HS: Det tog mig lång tid men när jag ändrade mitt sätt att se på dem, så ändrades allt.

Abe: Vad hände när du ändrade ditt sätt att se på dem?

HS: Lättnad! Jag kämpade i många år.

Abe: Du kände lättnad eftersom du återtog din kraft och sen fokuserade du på att dina pojkar ska hitta deras egen kraft.

HS: Jag vill gärna att andra som går igenom samma sak, kan förstå och se att det fungerar att ändra synsättet. Det fungerar, och det går otroligt bra för mina söner nu.

Praktiska råd

Abe: Har du några praktiska råd att ge andra om hur du ändrade ditt synsätt. Skiftet som du lyckades med och som du vill lära andra handlar inte om att du lära andra om själva beroendeproblemet. Du vill lära andra hur man skiftar sitt synsätt. Vad vill du säga till andra om det?

HS: Jag vill säga att det hände inom mig. När jag såg någonting annat i mig, när jag såg helheten inom mig, så såg jag det också inom dem.

Abe: Skulle du beskriva det som att först så gjorde dina pojkars beroendeproblematik att du kände så otroligt mycket smärta att du till slut blev tvungen att välja mellan smärta och ingen smärta och att det kändes som ett konstigt och tokigt beslut som du var tvungen att göra. Att du var tvungen att välja mellan DITT välbefinnande istället för att fokusera på dina barn. Men att din önskan att hitta lättnad blev det som dominerade. Tror du att det var det som blev vändpunkten för dig?

HS: Jag VET att det var det som hände.

Abe: Det är det som är det viktigaste som du vill att andra ska veta. Att du måste bry dig om hur du mår, mer än någonting annat.

HS: Ja, absolut!

Abe: Det är det som är det svåraste att få föräldrar att förstå. Föräldrar som tror att de måste offra allt för sina barn.

HS: Ja, så är det.

Abe: Det är det som ditt budskap måste vara mest fokuserat på. Efter att du förmedlat det viktiga budskapet kan du förklara vad som händer sen, och efter det osv.

Vi är glada att personerna runt omkring dig övertalade dig att höja handen för att komma till Hot Seat.

Samma fråga men i en annan form

HS: Jag har en fråga till. Ni har pratat om Jerry och att han hade en massa frågor.

Abe: Ja, han var världens frågeställare.

HS: Jag och min man har varit gifta i 27 år. Jag älskar honom verkligen, det gör jag. När jag stiger upp på morgonen så mår jag så bra, jag gör mina grejer jag gillar tystnad. Men när han vaknar börjar han direkt ställa en massa frågor. Jag älskar honom verkligen, men …

Abe: Antingen stiger du upp före honom eller så stiger du upp senare.

HS: Jag vet, men när vet man när det är dags att gå vidare?

Abe: Det här är samma sak som när vi pratade om dina barn. När de gjorde vissa saker (beroendeproblematik) och du reagerade på deras beteende men till slut bestämde du dig för att ditt välmående betydde mer. I det här fallet kändes insatsen högre när det gällde dina barn jämfört med din mans frågor. Men det är exakt samma frågeställning i det här.

Det spelar ingen roll att dina söners beteende orsakade dig ångest, stress och oro medan din mans frågor gör att du känner dig irriterad och att du inte får vara ifred. Negativa känslor är negativa känslor.

Du måste vara tillräckligt självisk så att du hittar din harmoni, ditt synk med ditt Inre Jag oavsett vad andra gör.

Du rättfärdigade dig själv nyss när du försäkrade att du inte tänker lämna honom eller låsa inom honom i en garderob. Du försäkrade för oss att du tänkte tolerera det och att du tänkte fortsätta att stå ut med hans beteende. Att tolerera eller stå ut med något är inte tillräckligt bra!

Att negligera sina känslor leder aldrig till något bra

Någon annan beter sig på ett sätt som gör att du känner negativa känslor och du låter de där negativa känslorna fortsätta. Om du låtsas att du inte känner de känslorna eller du säger andra saker för att försöka distrahera dig själv från de där negativa känslorna. Om det gör det, så är det inte bra för relationen, det är inte heller bra för den andra personen eftersom alla kan känna av att du inte är kongruent i ditt sätt, oavsett vad du säger.

Attraktionslagen är det som styr och det betyder att du måste hitta ett sätt som gör att du inte känner de där negativa känslorna. Hitta ett sätt att gå ut vägen för de känslorna och istället harmonisera dig själv med Source – Källenergin när din man ställer sina frågor.

När frågorna kommer och om du då är i synk med ditt Inre Jag, så är du istället lösningsorienterad. Då är du orienterad mot att svara på frågorna, då tycker du om att prata med honom. Då kommer du inte ur balans. Hänger du med i vad vi säger?

HS: Ja, det gör jag och jag är ofta på det sättet.

Abe: Du vet hur du ska göra, men vi gillade att hjälpa dig att se det. Du ställde samma fråga två gånger.

HS: Jaa, det gjorde jag! Jag har svaret, tack så mycket!

Vill du läsa mer om vad attraktionslagen är och hur den fungerar, klicka på länken nedan.