Nytt sätt att se på problem

Problem? Problem är en del av livet, eller hur? Små problem, större problem, STORA problem. Problem går inte att undvika. Men frågan är hur du kan förhålla dig till dem?  

Hos vissa personer är synsättet som jag beskriver här nedan, fullt integrerat i deras personer och kroppar. De har en helt naturligt förhållningssätt till livet, och därmed till problem. Det är personer som säger:

”Det löser sig, ingen fara det ordnar sig, allting kommer att fixa sig.”

I regel är det också personer som det går bra för. Saker och ting ordnar sig alltid för dem. Med andra ord så är det personer som har listat ut hur livet funkar! Vi andra, vi kämpar på och förbannar av och till problemen som kommer i vår väg. Jag såg tidigare på sådana personer med ett uns av förakt. Idag så tänker jag: ”De har ju kommit underfund med hur det funkar”

Om vi istället skulle se på problem från ett annat perspektiv så blir det något annat:

  • Se på problem som ett sätt för dig att förstå och komma underfund med vad det är du vill ha.
  • Förstå att problem är något som du faktiskt dragit till dig (även om du inte alls tror det).
  • Utan problem skulle världen inte utvecklas. Inga ny önskningar skulle finnas.
  • Kämpa inte emot. Ju mer du kämpar emot ett problem, desto större blir det.
  • Var lösningsorienterad, fokusera på lösningarna istället för att kämpa emot.

Här nere har jag sammanfattat en session med Abraham om problem. Det sista Abraham säger är:

”Det här är det bästa samtalet vi någonsin har haft om attraktionslagen

Och jag måste hålla med. I den här session kommer vi till kärnan i hela attraktionslagen och på vilket sätt vi bidrar till universums, världens och människans utveckling; vad som orsakar, vad som styr och hur vi som människor kan förhålla oss till det.

Session med Abraham

HS: Jag har väntat i 26 år på den här stunden och idag är det min födelsedag!

Abe: Varje dag är din födelsedag. Alla dagar är din födelsedag för Source låter överflöd flöda över dig varje dag.

HS: Jag blev introducerad till er första gången 1991 och i samma veva fick jag ett besked om att jag skulle dö, eller att jag var döende. Men uppenbarligen så hände inte det eftersom jag är här.

Jag skulle vilja att ni pratade liter mer om kontraster. Saker och ting går verkligen jättebra för mig, men…

Abe: Lägg till; bara för skojs skull. Vi skulle också kunna säga ”klarifieringshändelser” därför att kontraster skapar klarhet.

”Vilket är det bästa förhållningssättet till kontraster?”

Tacksamhet, uppskatta dem, älska kontraster! Kontraster är nödvändiga för att kunna skapa. Kontraster är steg 1 i skapandeprocessen; för utan frågor kan det inte bli något svar.

Problem är drivkraften för utvecklingen

Kontraster gör att evigheten faktiskt blir evigheten, för utan frågor sker ingen utveckling. Kontraster betyder så oerhört mycket.

Det betyder så mycket att du ville komma till jorden som människa för att uppleva och utveckla världen här vid den yttersta framkanten. Din intention var att ta tankar vidare till ställen där de inte varit tidigare. Kontraster är nödvändiga, kontraster är grundläggande för expansionen.

Du kan jämföra det med en buffé. Även om det på buffébordet finns saker som du inte alls vill äta eller tycker om så säger du inte: ”ta bort det där” om det du inte vill ha.

HS: När vi kommer hit till jorden som människor så är ju vårat liv sånt att vi upplever olika saker som inte känns bra. Det är alltifrån när vi som småbarn upplever hunger, trötthet etc. till att sånger innehåller texter om regn och solsken, kärlek och hat. Vi lär oss tidigt att livet inte alltid känns bra?

Abe: Vi vill sätta in det här i ett annat perspektiv. Vi har lagt basen att vi måste ha kontraster för att saker ska utvecklas.

Kontraster ger upphov till nya önskningar

Från kontrasterna stutsar det upp något som kommer att bli något underbart. När du vet vad du INTE vill ha, så vet du också vad du vill ha. När du fokuserar på det du vill ha, så kommer du att få mer av det.

När någon säger att regn är nödvändigt så säger vi att du egentligen inte har några val när det gäller hur förhållandena omkring dig ska vara. Det kan regna eller det vara solsken, inget av det kan du välja.

Men du kan välja hur du vill känna dig, vilka frekvenser du vill vara på. När du har visat för dig själv och förstått: vad meditation är, vad synk med ditt Inre Jag är, hur klar du kan bli över vad du vill, så blir det nästan så att du ser fram emot kontraster. Vi har sett er, vi har koll på er.

Människor har utvecklat spel, spel (idrotter) där ni spelar mot varandra. Spelen spelar man ibland i turneringar. Anledningen till att människan har utvecklat olika spel är den nedärvda essens som finns hos er om att ni vill ha ny önskningar. Source kallar er till nya önskningar. Önskningar som inte bara ger större tillfredsställelse men och MER.

Det som dominerar livet är din önskan om MER

Vi börjar med det grundläggande, med det som dominerar allt som är. Vi pratar från ditt Inre Jags perspektiv. Den del av dig som bestämde sig för att komma till jorden som människa för att få den fysiska upplevelsen (igen).

Det som är starkast inom dig, den starkaste önskan inom dig är MER. Mer liv, mera roligheteter, mera varande, mer upplevelser, mer kärlek, mer existerande, mer möjligheter. MER, inte mindre. Inte att sluta att vara, utan att fortsätta att vara.

Fråga dig själv:

”Är det evighet du vill ha, eller är att det ska sluta?”

Det är ingen svår fråga för någon att svara på! Det här med MER är så medfött hos dig. För att det ska kunna bli MER så måste variationer finnas. Variationerna gör att du måste välja något som blir mer.

Du kom inte hit för att älta det som är. Du kom hit för att be om MER än det som är. Inte förrän du kan hantera frekvenserna på ett sätt så att de kan manifesteras till fysiska ting. Det är därför du är här på jorden; för att få mer, skapa mer.

Den omgivning som du tolkar med dina fysiska sinnen inspirerar dig till att vilja ha mer. När någon är oförskämd så vill du att personen ska vara trevligare. Om någon hotar dig så vill du att de ska sluta. Allting som händer gör att du får en önskan.

Det kollektiva medvetandet skapar

Det kollektiva medvetandet består av miljarder av människor, det är förresten inte bara människor. Det är alla möjliga olika sorters av varelser på denna planet som sänder ut förfrågningar och önskningar.

Som ett resultat av allt detta så blomstrar ni. Men det finns mer mänskligt lidande än som är nödvändigt. Ni lider mer än ni skulle behöva eftersom hela konceptet fungerar perfekt. Din önskan om lycka, din begäran om lycka kallar någon som oss till dig. Och vi förklarar och klargör hur det fungerar.

Du behöver inte veta någonting om detta, du behöver inte alls veta någonting om attraktionslagen, frekvenser eller vibrationer för att det ska lyckas för dig. Du behöver inte veta mer om attraktionslagen än det du vet om gravitationen.

”Varför flyter den där människan runt omkring i luften? ”

”Han vet ingenting om gravitationen”.

Det är inte så det funkar. Gravitationen gäller för alla, oavsett om du känner till den eller ej. På samma sätt är det med attraktionslagen. Du behöver inte veta någonting om den, eftersom det visar sig för dig. Attraktionslagen gäller alltid. Universums lagar demonstrerar sig själva, eftersom de funkar hela tiden oavsett om du känner till dom eller ej.

Du har skapat en Vortex utan att veta om att du har gjort det. Det finns en frekvensmässig verklighet som du har byggt ända från när du föddes. Du behöver inte veta något om attraktionslagen, för att kunna bygga det liv du önskar.

Ditt Inre Jag svarar på det som finns i din Vortex. Ditt Inre Jag finns där, och lyser sitt ljus på det som du vill ha. Om du följer dina impulser att gå dit och göra det som du känner inspirerar dig, att göra det som du känner är kul eller tillfredsställande är det enda du behöver göra.  Följ ditt hjärta och allt blir till det bästa. 

Följ ditt hjärta

Din naturliga, medfödda begäran och önskan om att må bra kommer att leda dig till det som du vill ha. Och det du vill ha har du kommit fram till genom dina erfarenheter och upplevelser av kontraster eller problem.

Det kan aldrig bli bättre än så här. Så länge du följer ditt hjärta behöver du inte veta någonting om attraktionslagen eller hur universum fungerar

Men så många av har slutat att följa ert hjärta, det som är den naturliga guiden till ett lyckligt liv. Ni vill istället motivera er själva och andra saker har kommit in. Men det är egentligen inga problem med det eftersom din önskan om lycka har bara blivit större. Desto mer kontraster och problem – desto större önskan om lycka – alltså skapas MER och bättre saker.

Det här kan aldrig gå fel. Oavsett om du är här inne och hör våra ord och förstår universums lagar eller ej. Du behöver inte känna till hur det fungerar för att kunna lyckas. Det är egentligen bara en liten sak hur det fungerar det behövs inte att du vet om det för att kunna lyckas magnifikt. Det är bara en liten sak. De flesta människor är inte så lyckliga under vägen som de skulle kunna vara.

Du är med om kontraster, du skapar nya önskningar. Den nästa generationen har fördelar av dina önskningar. Eftersom när de kommer in som människor så har de inte trosföreställningar som går emot dom.

Men vill du inte att den generationen som gav upphov till önskningarna också får ta del av dom?

Vill inte du ta del av den fysiska manifestationen av din önskningar? Vill inte du skapa din egen verklighet på ett medvetet sätt?

Det var så du sa, och det var därför vi kom.

Ett nytt och omvälvande synsätt på problem

HS: Det ni precis nyss sa, är helt livsomvälvande för mig. Det hjälper mig att förhålla mig till det som vi kallar problem. Att se ”problem” som möjligheter till klarhet. Att tänka så, ändrar allting.

Abe: Det finns inga problem som inte är livgivande, som inte är till förmån för livet. Eftersom varje problem drar till sig en lösning. Och lösningen är det där med att livet kommer.

”Hit med problemen, hit med dom”.

Det där gör steg 5 mycket lättare att förstå, eller hur?

”Ja, jag stannar i steg 5, jag ser problemen (steg5= observera men inte ogilla, min anm) men jag kommer att vara lösningsorienterad snabbare.”

Er värld har just nu mycket som många håller på att hamrar på. Många problem och konflikter som ni är motståndare till. Samtidigt så finns det så mycket härligt i era Vortex, härliga saker som är mogna för att plockas, redo att manifesteras. Livet är extra, extra härligt för de av er som är i mottagarläge och därmed redo för att manifesteras era önskningar.

Negativa känslor är en välsignelse

HS: Jag stannar ofta i mottagarläge. Det blir kortare och kortare tid som jag har negativa känslor.

Abe: Negativa känslor är en välsignelse därför att negativa känslor visar hur klok mitt Inre Jag är. Hur   mycket mitt Inre Jag älskar mig, hur mycket som har arbetats på lösningen, den lösning som jag inte fokuserar på.

Du kan aldrig känna negativa känslor utan att dess motsats finns där, redo för dig.

Varje sak har två poler

Varje sak är två saker; det jag vill ha, och avsaknaden av det. Du kan vara fokuserad hela vägen upp och ner på den skalan och du kan känna hur nära du är och hur långt borta du är från det du frågar efter – önskar dig.

Det finns ingen exkludering

Det finns ingen exkludering i detta universum, ett universum som styrs av attraktion. Det finns ingenting som stöter bort något. Det finns bara attraktion, attraktion, attraktion, inkludering, inkludering, inkludering.

Du uppmärksammar ett problem och du vill stöta bort det. Men det inte finns någonting som kan stötas bort. Eftersom det bara finns inkludering, är det inte så att du egentligen vill gå till den andra änden av pinnen-skalan? Alltså gå till det du vill inkludera i ditt liv? Istället för att stanna kvar vid problemet på den änden av pinnen-skalan som du inte vill inkludera?

Människor måste tro att det finns en lag av att stöta bort, att det finns en lag av exkludering.

”Vi ska göra oss av med det där” – problem som alla pratar om, ni bloggar om det, nyheterna pratar om det, alla pratar om det och ni tänker att ni ska prata om det tills det försvinner.

”Nej, det kommer det inte att göra” svarar vi.

Fokusera på lösningarna

Ni tror att prata om problemet till dess att lösningarna kommer är det bästa sättet att komma till rätta med problem. Men det är det inte, allt handlar om attraktion. Attraktionslagen styr universum och ni måste istället prata om lösningarna. Att tänka och prata om lösningarna gör kommer att lösningarna kommer.

När du ser något som du vill ha så inkluderar du det i din erfarenhet, i din upplevelse. När du ser något du inte vill ha och skriker åt det så inkluderar du det också i ditt liv.

Om du fokuserar på problemet så kommer du bara att få mer av problemet. Det finns inget som heter att ”bli av med problemet” eftersom det bara finns inkludering.

Det finns bara problem och lösningar! Jag vill fokusera på lösningarna och inkludera dom i mina vibrationer.

Abraham avslutar sessionen med att säga:

Det här är det bästa samtalet vi någonsin haft om attraktionslagen!