Hur ska man göra för att attrahera in pengar?

Det finns några saker som är viktiga för att du ska kunna attrahera in pengar. Det är:

  • Identifiera vad pengar betyder för dig?    
  • Förstå att du skapar med hjälp av dina känslor
  • Varje sak har två sidor/ändar
  • Rädsla och oro stoppar inflödet

Identifiera vad pengar betyder för dig?

Det viktigaste du måste göra är att identifiera vad pengar står för. Pengar betyder olika för olika människor. Alla känner inte likadant för pengar, även om vi ofta tror att alla andra tycker precis som du. Pengar i sig kan man säga är neutrala. Pengar är sedlar och mynt.

Det du ska fundera på och identifiera är VAD pengar betyder för dig. Är det trygghet? En känsla av att inte behöva oroa dig för hur du ska kunna klara dina räkningar? Är det frihet? En frihet att kunna göra vad helst du vill? Är det äventyr? Står pengar för möjligheter att kunna välja? Eller betyder pengar överflöd och lyx?  

Förstå att du skapar med hjälp av dina känslor

Man brukar säga att ”tankens kraft” är det som skapar. Alltså kommer pengar om man tänker på pengar, eller hur? Nu vet vi ju alla att det inte stämmer, så frågan blir ju varför kommer inte pengar om man tänker på pengar? Vi skapar ju med våra tankar. Om jag bara tänker på pengar så borde ju pengarna flöda in, eller hur?

Skapandet sker genom att de tankar vi tänker skapar känslor i vår kropp och det är dessa känslor som drar till sig samma saker som känslorna frekvensmässigt vibrerar på. Det är det som menas med tankens kraft.

För att dra till dig pengar så måste du försätta dig själv i känslor som har höga frekvenser. Känslor som oro och rädsla har låga frekvenser. Medan tacksamhet, kärlek och lycka har höga frekvenser.

Det är därför pengarna inte kommer till dig när du tänker på pengar eller affirmerar pengar, men samtidigt känner en oro och rädsla för att pengar som du väl behöver inte kommer till dig.

Det du istället ska göra är att försätta i positiva känslor. Känslor som frihet, överflöd, kärlek och tacksamhet. För att attrahera in pengar i ditt liv så behöver du inte tänka på pengar. Det räcker att du håller höga frekvenser.

Försätt dig i de känslorna. Gå in i känslan av frihet. Gå in i känslan av trygghet. Gå in i känslan av överflöd. Frottera dig i de känslorna. Känn i kroppen hur det känns.

Faktum är att det kan ha direkt motsatt verkan att tänka på pengar om du känner oro för pengar. Det räcker gott att du fokuserar på positiva känslor med höga frekvenser. Du kan tänka på något som du redan har, eller något område i ditt liv som går bra och som ger dig känslor av lycka.

Genom att känna känslor med höga frekvenser så drar du till dig det du önskar och vill ha. Så fort du har hållit känslan i 68 sekunder börjar manifesteringen sättas igång (”Be så ska du få”, Esther och Jerry Hicks). När du håller en känsla i 17 sekunder, då drar du till dig en annan tanke med liknande frekvens. Om du gör det 5 gånger (68 sekunder) så startar momentum (rörelse framåt) och manifestering är på gång.

Håll känslorna i 68 sekunder eftersom det är då manifesteringen börjar (”Be så ska du få”- Esther och Jerry Hicks).

Känsloskalan - attraktionslagen
Känsloskalan – attraktionslagen

Bristtänkande skapar brist

Om du vet med dig att du har ett bristtänk angående pengar. Fokusera då dina tankar på något annat. Något som gör att du känner dig bra, något som gör dig lycklig, saker som gör dig glad. Det kan vara vad som helst; träning, din hobby, dina nära och kära. Vad som helst som gör att du känner dig glad och lycklig.

Det viktigaste i manifesteringsprocessen är att ha höga frekvenser. Men du måste komma ihåg att universum inte hör dina ord, universum hör vad du menar. Du kan aldrig dölja oro eller rädsla genom att säga ord som låter bra. Attraktionslagen fungerar alltid!

Varje sak har två sidor/ändar

Allt har sin motpol, dvs alla saker har två sidor. Tänk en pinne där ena änden av pinnen står för pengar, den andra änden står för brist på pengar. Du rör dig upp ner för den pinnen beroende på vilka känslor som du har inför pengar.

Rädsla och oro stoppar inflödet

Attraktionslagen innebär att lika drar till sig lika. Om du känner oro eller rädsla innebär det att du stoppar inflödet av pengar. Det finns ingen möjlighet att pengar kan komma in om du har dom frekvenserna. Pengarna finns i den vibrationsmässiga depån, men för att du ska få dom till dig måste du låta dom komma in. Det gäller att komma ihåg att attraktionslagen alltid fungerar och är i gång.  

Enda sättet du kan veta vilka frekvenser du vibrerar på är att titta på hur ditt liv ser ut.

Jag har sammanfattat och översatt en session med Abraham (Abe) och en Hot Seater (HS) här nere. En Hot Seater (HS) frågar Abraham (Abe) hur han ska kunna attrahera tillbaka pengar som han förlorat?

Lägg märke till hur Abraham påpekar hur vi associerar ord till olika känslor. För de flesta av oss är ordet ”pengar” inte något positivt.

Session med Abraham (Abe) och Hot Seater (HS) om pengar.

HS: Jag har haft den härliga lyckan att ha haft ett underbart liv. Jag har haft härliga saker och även en förmögenhet som kommit till mig. Men den förmögenheten har jag också förlorat. Nu vill jag veta mer om hur jag får in pengarna i mitt liv?

Abe: ”Hur får jag pengarna ut från Vortex (Fältet, min anm.) och in på banken”? Vi gillar din approach till det här. Först kom pengarna till dig, en del av pengarna stannade inte kvar hos dig.  Det första som vi vill fokusera på är det här.

Genom att fokusera blir det momentum – saker sätts i rörelse framåt. Och genom momentum kommer manifesteringen.

Vi ska berätta en historia om en kvinna som vi träffade. Hon hade svårt att njuta av livet överhuvudtaget. Vi ville guida henne till det hon verkligen ville ha. Men hon kunde inte hitta något som hon verkligen ville ha.

Vi började nämna olika saker som hon kanske skulle vilja ha. Hon avvisade varje förslag med orden: ”Nej, det har jag redan.”

Hennes svar gjorde det möjligt för oss att visa på hur många människor tror att önskningar måste vara något som du inte har. Att önskningar måste vara något nytt. Det vi säger är att genom att ständigt fästa uppmärksamheten på något, gör att det du fäster uppmärksamheten på kommer, och fortsätter att komma till dig.

Varför kommer pengar för att sen försvinna?

Det är egentligen två orsaker till att saker kommer och sen försvinner.

1. Antingen så kom det in i ditt liv, och du var nöjd med det, så du fokuserade på andra saker. Dvs du tog uppmärksamheten från det.

Eller

2. Du fokuserade på motsatsen till det du önskade. Vanligtvis är det det som händer med människor. De tror att pengar eller förmögenhet endast är en sak, när det istället är två saker. Varje sak eller är egentligen två saker.

Tänk dig att du har en pinne. På ena änden av pinnen har du pengar, på den andra änden har du brist på pengar eller frånvaron av pengar. Så ibland tror människor att de är fokuserade på det de vill ha, men istället är de faktiskt fokuserade på frånvaron av det de vill ha. Eller så är de oroade för att pengarna inte finns.

Genom att fokusera på fel ände av pinnen skapas momentum av motstånd som gör det svårt för pengarna att komma, och svårt för pengarna att stanna efter att man fått dem. Det här är verkligen en viktig skillnad. Det enda sättet du kan veta säkert vilken ände av pinnen du är på, är hur du känner dig.

Det är också viktigt att säga att när du har identifierat, kommit på att du är rätt ände av pinnen, då  känns det bra. När du har förmågan att behålla känslan utan att ha motstridiga känslor, då skapar du momentum. När momentum är tillräckligt stark så är din vibration av att attrahera så stark att pengarna bara måste komma till dig. Något annat vore helt enkelt ologiskt.

Verkar det vi säger vettigt?

HS: Ja, det gör det.

Ord som inte matchar

Abe: Ibland säger föräldrar till barn, saker som: ”vet du inte att jag älskar dig?” men de gör det med en röst och ett tonfall som inte alls stämmer överens med orden. Det här gör barnen förvirrade. De hör orden – jag älskar dig – men frekvensen är något helt annat än kärlek.

Barnen lär sig ord som inte alls matchar vad orden betyder. I det här fallet så hör barnet ordet ”älska” men frekvensen som föräldern har när den säger ordet, ligger på en helt annan nivå.

De flesta har lärt sig ordet ”pengar” på samma sätt. Alltså när man pratar om pengar och framgång så kommer det från en känsla av brist. På det här sättet har flesta blivit inprogrammerade, lärt sig att pengar står för brist. När de lärt sig ordet ”pengar” så har de lärt sig att pengar vibrerar på samma frekvens som brist. Det är många som associerar ordet ”pengar” till brist.

Hur kan man attrahera in pengar?

De flesta associerar pengar med något som man vill komma över; man vill komma över bristen på pengar. När man pratar om pengar så är det ofta ur bristperspektivet. Man har för lite pengar eller man vill ha mer pengar.

Du kan aldrig komma över något, som du vill komma över. Om du försöker ”komma över” bristen på pengar så innebär det att det blir bara mer momentum.    

Verkar detta vettigt?

HS: Ja, det gör det.

Abe: Vill du fråga något mer specifikt nu när vi har lagt grunden?

HS: Det är faktiskt så att min erfarenhet av pengar är exakt så som ni beskriver. Jag ville ha pengar, och pengarna kom i överflöd, och sen blev jag orolig att de skulle försvinna. Jag förstår att de försvann för att jag blev orolig för att de skulle försvinna.

Abe: Det verkar ganska logiskt att pengarna försvann, eller hur?

HS: Helt och hållet! Hur ska jag ändra tillbaka?

Abe: Det svänger tillbaka på ett naturligt sätt. Eftersom när du vet vad du inte vill ha, så vet du också vad du vill ha. Det är att veta var ditt fokus ska vara och att veta hur du känner dig när du fokuserar där på ett stabilt sätt.

Det enkla sättet!

Det är faktiskt så enkelt som att prata mer om vad du vill ha och mindre om vad du inte vill ha. Hamna inte i panik när du känner dig orolig. Känn istället att du faktiskt har kunskapen om vad dina känslor betyder. Att du kommer ihåg att den känslan av oro beror på att du är splittrad i vad du är fokuserad på.

Jerry var en bra mentor och en finansiell rådgivare. Jerry brukade berätta historier om människor som hade pengar och var framgångsrika. De hade hus, båt och bilar och många prylar. Jerry beskrev hur han kunde se hur det kunde gå för dessa människor. Först var de tvungna att göra sig av med båten, sen med ena bilen, sen andra grejer. Jerry var bekymrad eftersom det verkade som om de var tvungna att förlora ALLT innan det kunde vända. Jerry frågade oss om detta, vad beror det på?

”Varför är det så att allting måste försvinna innan det kan vända?”

Vi svarade att det beror på rädslan av att förlora. Det kommer från den där känslan av att vara rädd att förlora ännu mer. Just därför förlorar de allt. När första grejen försvinner så blir de medvetna om att de kan förlora allt. Och sen går de i försvar mot att de andra grejerna eller pengarna också ska försvinna sin väg.

Känslan av försvar är att fokusera på det som man inte vill ha.

Det finns mycket du kan fysiskt kan göra för att komma tillbaka, men det är inget som vi rekommenderar.

Vi vet att så länge livet pågår, kommer du att få ännu mer önskningar. När du upplever kontraster, så föds dina önskningar direkt ur dessa kontraster. Dina önskningar om pengar är större nu än de var tidigare.

Vi ska berätta en annan historia eftersom den är grunden för det vi ska säga sen.

En man i sextioårsåldern pratade med oss. Han hade precis förlorat allt och han var minst sagt orolig över sin situation. Han hade svårt att föreställa sig hur han skulle kunna få tillbaka det han förlorat. Han sa det tagit honom hela hans livstid förbygga upp sin förmögenhet och nu var han 60 år. Han skulle aldrig hinna det, menade han.

Vi sa till honom att han inte förstod var hans styrka, kraft och tillgångar egentligen finns. Vi sa till honom; du förstår inte att genom allt du varit med om så har det inneburit att du har en stor valuta i frekvenser. Denna stora kontrast, där du har förlorat allt, har inneburit att du har skapat önskningar som vibrerar och finns där i Vortex (Fältet, min anm). De här önskningar vill in i ditt liv.

Fastna inte i nuet

Det handlar inte om att starta om igen, eftersom du inte startar om igen frekvensmässigt sett. Allt handlar om vibrationer och frekvenser. Eftersom vibrationerna nu är större och mer stadiga och du har mer icke-fysisk energi med dig på vägen än du någonsin haft förut. Det är mer troligt att din ekonomiska succé blir större nu, än det du hade tidigare. Men du måste sluta se på var du är. Och det för oss till den viktigaste delen i detta samtal.

Du fokuserar för mycket på det som är just NU. Alldeles för mycket på din nuvarande situation. Det influerar din vibration så att fokuset på det som är NU förhindrar dig att låta det som verkligen ÄR; det som finns i din Vortex att komma ut därifrån och in på din bank.

Verkar detta vettigt?

HS: Ja, det gör det.

Abe: Du har missuppfattat vad som är verkligt. Du tror att verkligheten är det som är manifesterat just nu. Vi säger att det som är NU, är old news. Det är som tuggummi där alla smak är uttuggad. Det är inte där du ska lägga din uppmärksamhet.

Du ska fokusera på det som kommit UR den nuvarande situationen. Du ska fokusera på dina önskningar om pengar och framgång och rikedom. Det är där som energin som skapar världen har sitt fokus.  Det är på dina önskningar som ditt Inre Jag är fokuserad. Det är på dina önskningar som alla samverkande komponenter har sitt fokus.

Sluta oroa dig!

Du behöver bara lista ut hur du ska vara en av dessa samverkande komponenter. Du behöver lista ut hur du ska sluta oroa dig. Vilket betyder att du måste med att sluta tro på det du TROR att verkligheten är. Du måste låta din nuvarande situation bli mindre betydande i ditt liv. Det gör du genom att sätta din uppmärksamhet, ditt fokus någon annanstans.

Så när vi säger att det är ingen bra idé att tänka på det du tänker på. Då säger du: ”ok, jag ska sluta tänka på det jag tänker på. Jag ska inte tänka på det jag tänker på, eftersom när jag tänker på det så är det inte bra. Jag ska inte tänka på det.”

Det du gör då, är att du tänker på det du INTE ska tänka på. Du måste helt enkelt tänka på någonting annat.

Ofta är det så att när du plockar upp pinnen med de två ändarna, så vill du tänka på änden där pengarna finns, men du tänker egentligen på den änden av pinnen som du inte vill tänka på. Den andra änden där pengarna inte finns.

Det du måste göra då är att plocka upp en annan pinne. Fokusera på någonting annat eftersom ämnet pengar är så influerat av dina bristtankar.

När du hör det här, så kommer det att göra hela skillnaden, inte bara för dig, utan för alla.

Tankar är det som skapar

Det är så här det fungerar:

Allt som du vill ha finns i Vortex. Källenergin har skapat det du vill ha. Dina önskningar är redan klara i olika grader och redo att komma till dig. Det är på det sättet som dina tankar skapar saker.

När du förstår att det är dina tankar är det som skapar saker, och du väljer ett ämne som du inte har något motstånd mot. Då blir de olika stegen vi har pratat om vettiga för dig. Du behöver inte fokusera på det specifika som du vill ha för att det ska bli verklighet. Det viktigaste är att inte fokusera på bristen.

Du kan ha tio saker som är viktiga för dig. Av dessa tio saker kan nio verkligen gå jättedåligt, men den tionde går bra. Om du lägger din energi och ditt fokus på den saken som går bra kommer du att hålla dig själv i den frekvensen som är i linje med vad du vill ha. När du gör det kommer de andra nio sakerna att börja förbättras. Det beror på att du har tagit din uppmärksamhet bort från det som du inte vill ha.  

Det är här meditation kommer in. Du har redan bett, och det är redan skapat. När du stillar dina tankar, så höjs dina frekvenser och då kommer de bra idéerna. Sen är du på G igen.

Det handlar om att inte försöka så hårt. Det handlar om att inte försöka få saker och ting att hända. Det handlar om att acceptera att det du vill ha är på gång och din uppgift är att bara tillåta dig själv, tillåta dig själv, tillåta dig själv. Det handlar om att bli redo för att bli redo, för att bli redo. Allting behöver inte hända just precis nu.

Det är en processen, precis som fröet i jorden, har sin process innan det utvecklas till en blomma. Det förstår du och det accepterar du som något självklart och naturligt. Under tiden som fröet utvecklas så fokuserar du på andra saker. Saker som göra att du känner dig glad, lycklig och nöjd.

Om du inte kan hitta något som känns bra, sov mycket! Om du inte kan hitta något som gör att du känner dig bra, hitta något som distraherar dig.

Negativa känslor är som en kork i vattnet. Du kan hålla korken under vattenytan, men när du släpper korken så flyter den upp till ytan direkt. Med andra ord, när du inte tänker negativa tankar, då är bara de positiva tankarna som har företräde.

När du frågar: hur ska jag få min situation att vända? Då säger vi att den redan har vänt, energin har redan vänt.

Om du slutar göra det som gör att det inte kommer in i ditt liv, då kommer det att hända! Hur vet du att du gör sånt som stoppar det du vill ska hända från att manifesteras? Du oroar dig!

Mina reflektioner

Det som jag tycker är intressant är hur Abraham pratar om att vi har lärt oss att associera ordet ”pengar” med brist. De flesta av oss tolkar omedvetet innebörden av ordet ”pengar” som något som det inte finns tillräckligt av. När jag förstod detta så förstod jag också varför det kan vara så svårt attrahera pengar. Det finns ett inbyggt motstånd mot pengar hos oss. Vem vill ha något som vi associerar till något negativt? Den här förståelsen innebar ett stort skifte för mig. Först hamnar det i huvudet och jag får en intellektuell förståelse. Sen, när jag bearbetar konceptet, landar det i kroppen och då blir det riktigt kunskap.

Så länge jag inte har de pengar jag önskar och vill ha, så länge finns det motsägelsefulla tankar och känslor kring pengar hos mig. Det viktigaste i det här, är för mig, att inte slå på mig själv för att jag inte är där jag vill vara.

Efter att den här kunskapen har landat i min kropp kan jag se på situationer i mitt liv när pengar kommit, och när de försvunnit 😊 på ett helt annat sätt än tidigare. Jag kan se att det Abraham säger verkligen stämmer. Det är när jag har oroat mig för att pengarna ska ta slut, som den negativa spiralen börjat. Men nu vet jag ju bättre och ska verkligen fokusera mina tankar till rätt ände av pinnen.

Relaterade inlägg:

Hur hänger frihet och pengar ihop?

Hur blir man av med blockeringar om pengar?

Jag vill ha massor med pengar – hur ska jag få det?

Hur vinner man pengar? Attraktionslagen visar vägen