Hon bryr sig inte om andra – vad ska jag göra?

Vi har alla varit med om att tycka att andra personer uppträder på ett sätt som vi inte alls gillar. De gör kanske något som vi inte alls tycker är ok att göra. Eller så gör de inte på det sätt som vi tycker att man ska göra. Det finns en massa olika situationer där personer i vår omgivning beter sig olämpligt. I regel brukar vi känna ogillande när vi råkar ut för det. Vi gillar det inte alls! Vi skulle önska att dom uppträdde på ett annat sätt.  

Abraham har som vanligt de absolut bästa svaren till de frågorna. Här är en session som verkligen sätter fingret på en fråga som är viktig för oss alla.

Session med Abraham (Abe) och Hot Seater (HS) om en dotter som inte bryr sig om andra

Abe: Det här vill vi att alla ska höra: Du måste ha koll på dina frekvenser. Därför att du kan aldrig dölja dina vibrationer med ord eller med ditt beteende. Du måste erkänna hur du känner. Vi menar inte att du ska säga det högt till andra. Det skulle bara innebära otrevligheter.

Vi menar att du måste äga dina frekvenser, du måste ha koll på dom. Annars så vet du inte när du har kalibrerat dom så att det kan bli en förbättring för dig.

Du måste ha koll på dina frekvenser

Du måste äga hur du känner dig, annars kommer du inte att förstå vad det är som kommer till dig och varför. Om du inte äger dina frekvenser kommer du inte heller att förstå varför det känns som det gör.

När du missförstår hur saker och ting skapas och tror att det är förutbestämt och att du blir kritiserad på ett orättvist och onyanserat sätt. Då går du undan mer och mer och mer till dess att du kommer till en punkt när du säger till oss att du inte ens vet vad det är du vill.

Orsaken till att du inte vet vad det är du vill är för att du har blivit rädd för att vilja ha saker därför att du känner det som om du blir kritiserad. Du tror på den felaktiga åsikten att andra människor kan bestämma och påverka ditt liv. Det är inte sant.

Hjälper det vi säger?

Kritik

HS: Jag känner det som att det är jag som kritiserar mig själv.

Abe: Det är inte så mycket att du kritiserar dig själv utan mer att du kritiserar dom som du tror kritiserar dig. Du säger ingenting därför att du inte litar på att dom ska gilla dig. Du litar inte på att dom ska ha positiva åsikter om dig.

Du har inte positiva tankar om dig själv. Med andra ord så är det attraktion, attraktion, attraktion. Så när vi säger att du ska äga dina frekvenser, du ska äga dina känslor.

Berätta om en situation, du kan ge oss så mycket detaljer som du vill. En situation som nyligen har hänt eller har du någon situation som är vanlig. En situation där du inte säger någonting därför att du tror att du ska bli kritiserad? Ge oss ett exempel?

HS: Det är min vuxna dotter och hennes reaktion på en situation som hände runt en 9-årings död i vår bonusfamilj. Jag känner att hon borde ha varit mer medkännande och sträckt ut en hand. Jag var mycket försiktigt med det jag ville säga till henne.

Vad vill du egentligen säga?

Abe: Vad ville du ha sagt till henne?

HS: Allt handlar inte bara om dig och ibland, även om du inte vill det, så måste du fortfarande visa medkänsla till människor och visa att du finns där för dom och tänker på dom.

Abe: Vad mera vill du säga till henne?

HS: Du är självisk.

Abe: Vad mer? Inte om just den situationen, utan den där själviska delen som relaterar till dig?

HS: Du hör bara av dig, när det gäller dig själv, aldrig när det gäller oss eller någon annan. Bara när du behöver eller vill ha något av oss.

Abe: Och det gör att du känner dig…? Oviktig, inte älskad, övergiven, inte sedd, inte uppskattad? Alla saker som du gjort för henne och hon är helt innesluten i sin egen värld där hon inte hör av sig till dig, vilket gör att du känner dig övergiven?

HS: Ungefär som om jag vore en dålig förälder på något sätt. Var gick det fel?

Abe: Ok, du förstår att vad som precis hände är att du precis ägde din frekvens. Du lät dig själv äga den, du lät dig själv känna den. Faktiskt så är det så att det skulle vem som helst göra i det läget. Det är en vanlig reaktion när någonting liknande det där händer.

Jag gör bra saker för dig – då ska du ska göra bra saker för mig

Utgångspunkten för ditt liv, hitintills, är:

”Jag gör bra och snälla saker för dig, och du ska göra bra och snälla saker för mig. Allt handlar om agerande/att handla och beteende och jag känner att du inte gör tillräckligt ifråga om att ge, och att du får mer än vad du egentligen skulle ha, eftersom du inte ger tillbaka tillräckligt mycket”.

Nu går vi till nästa sida. Försök sätta det där åt sidan och fråga dig själv de här frågorna:

Är min dotter någon som älskar eller en som hatar?

HS: En som älskar.

Abe: Är min dotter involverad i hennes eget liv på ett sätt som är mer positivt än negativt?

HS: På ett positivt sätt.

Abe: Är min dotter bra på att lyckas med sitt liv, eller misslyckas med sitt liv?

HS: Lyckas.

Abe: Som förälder, kan jag hävda att jag har någonting att göra med de bra sakerna som händer i hennes liv? Gjorde jag någonting bra eller gjorde jag allt fel?

HS: Jag gjorde vissa saker på ett bra sätt.

Abe: Vill jag att hon ska lyssna på sitt Inre Jag, eller lyssna på andra människor?

HS: Jag vill att hon ska lyssna på sitt Inre Jag.

Abe: Lyssnar min dotter mest på sitt Inre Jag eller på andra människor?

HS: Hennes Inre Jag.

Abe: Gör min dotter vad som helst för att vara andra människor till lags eller går hon efter sin egen pipa?

HS: Hon går efter sin egen pipa.

Abe: Gör min dotter, oavsett om hon vet om det eller inte, på det sättet som Abraham lär ut?

HS: Mer och mer…

Vad är det rätta att göra?

Abe: Är det någonting som har gått fel här, eller är det så att det här händer för att jag ska klara ut saker och ting hos mig själv? Försöker jag få henne att göra på samma sätt som de flesta gör, fastän nästan alla som gör så lider? Eller vill jag glädjas åt att hon har upptäckt vad det är som gör att hon är glad och nöjd?

Kan min dotter bli tillräckligt sjuk så att hon hjälper sjuka människor att bli friska? Kan hon bli tillräckligt fattig för att hjälpa fattiga människor att bli förmögna? Kan min dotter bli tillräckligt förvirrad så att hon kan hjälpa andra förvirrade människor att få klarhet?

Eller vill jag att hon ska hitta sätt att synka sig själv så att hon kan vara i sin största styrka?

HS: Jag vill det.

Abe: Är det någonting dåligt som hänt eftersom hon har rört upp det här hos mig? Eller har någonting bra hänt eftersom hon rörde upp det här hos mig?

Vill jag ha min egen styrka, min egen klarhet och min egen stabilitet?

Vill du ha det?

HS: Ja, det vill jag ha. Men hur går det ihop med att man ibland ska eller vill göra det rätta?

Abe: Det som har förvirrat dig är när du gör det som världen har lärt dig att du ska göra som är det ”rätta”. Men det har inte känts bra för dig. Och nu gör din dotter någonting annat än vad världen anser vara ”det rätta”, och för hennes känns det bra.

Men du hakar fast i detta om det verkligen är det rätta att göra sånt man mår bra av? Ska jag inte lida precis som alla andra gör? Ska jag inte hålla tillbaka mig själv? Hur vågar jag bara låta mig själv vilja ha någonting? Jag skulle inte alls tillåta mig själv att vilja ha saker!

Det här har verkligen varit ett riktigt bra samtal!

Kalibrera dina frekvenser till ditt Inre Jag

Trots allt detta har du lyckats med att ta dig hit. Det kändes inte rätt. Du var där förra veckan, du släpade dig själv hit igen. Du kalibrerade med ditt Inre Jag så att du lyste upp. Din fråga var så stark och du var så redo. Vi har haft en konversation som har ändrat världen därför att du tappade in i hur nästan alla känner det. Du har hittat ett sätt att befria dig själv, att tillåta dig själv att ha känna mer glädje.

Du förstår, vi ber inte för en enda sekund att du inte ska göra allt du kan för att lyfta och hjälpa andra. Vi säger inte att du ska sluta med att hjälpa andra.

Vi vill bara att du ska ha dina prioriteringar i rätt ordning och förstå att om du inte är i synk med källenergin – Source, så har du ingenting att ge.

Om du inte är i synk med den du verkligen är, ditt Inre Jag, och det är du inte om du inte är lycklig och glad!

Visst är det intressant!

De flesta förstår inte hur det funkar

Vi har haft den mest intressanta diskussionen och det beror på att det du precis förklarade för oss gör att vi med lätthet kan förklara det här för dig:

Din dotter är oftast i synk med Souce – sitt Inre Jag, och du kallar henne självisk för att hon är det!

Så stor del av världen förstår inte det här. De tror att man ska offra sig och de tror att lidande är det rätta att göra, och att följa dom som lider är det rätta att göra. Men hör vad vi har att säga:

Vet du varför du känner negativa känslor över huvud taget? Det beror på att ditt Inre Jag vill inte synka sig neråt till ditt lidande. Om ditt Inre Jag också led, så skulle det inte vara någon separation mellan dig och ditt Inre Jag och då skulle du inte ha några negativa känslor.

Ditt Inre Jag kommer inte att delta i ditt lidande och ändå så vill du att din dotter ska delta i andra människors lidande. Kan du se vart vi vill komma här? Du förstår det här!

HS: Ja, det gör jag!

Abe: Det finns bara en väg ut ur det här, och det är att låta dig själva vara fylld av glädje och lycka. Du behöver bara bestämma dig för att det är ok att känna sig glad och må bra. Sluta med att slita dig själv från det som känns bra. Du måste göra det även om det finns folk i din omgivning som har en bister uppsyn och ogillar att du prioriterar ditt eget välmående. De är okunniga och har missuppfattat hur universum fungerar.

Det är så intressant att så många människor säger ”Jag vill bli rik” samtidigt som dom hatar rika människor. Vi vill komma till det faktum att du vill vara lycklig, men när du ser någon som är lycklig, när du inte är lycklig, så känns det inte bra för dig. Du tycker att de istället ska vara olyckliga tillsammans med dig.

Ni har tränat er att rätta er efter varandra

Och vi säger att ni har tränat varandra ganska bra. Ni har tränat varandra till att kalibrera till varandra. Det har ni gjort genom att slänga knytnävar till varandra, eller om du är deras chef eller genom att du har något övertag på dom. På det sättet kan du lära människor i din omgivning att komma ner till samma frekvens som du har. Du kan manipulera genom ditt beteende och du kan få en hel massa människor att kalibrera neråt.

Men nya barn föds, och dom är svåra att träna eftersom dom stiger uppåt. Det är meningen att det ska vara så för dig också. Det finns en stor tillströmning av ren positiv energi, och det fortsätter alltid att komma in.

När du sammanfattar allt det här. Att ditt Inre Jag vet vad som finns i din Vortex, och kallar dig till det. Och när du av någon anledning bestämmer dig för att inte gå dit ditt Inre Jag kallar, då mår du inte särskilt bra. Du vill inte anpassa dig till att inte må bra! Du vill anpassa dig till att må toppenbra!

Det är bra att känna sig bra! Det är normalt att må bra. När du känner entusiasm, när du känner gåshud när du tänker en tanke som känns så bra? Det är då som DU kalibrerar, synkar dig till den du verkligen är. Det är hela DU som upplever den stunden; både du i ditt fysiska jag, och ditt Inre Jag, som är den större delen av dig.

Vem vill du vara

Men du är här ute vid den yttersta framkanten, där du låter dig påverkas av andra människor.  Människor består av två grupper. Antingen människor som är under påverkan av Source eller så är dom under påverkan av något annat.

Vilken grupp vill du vara en del av? När du kalibrerar dig själv, när du mediterar och får positiva tankar om dig själv eftersom du bryr dig om att må bra. Du vill må bra!

Du satt här och sa: ”jag vet inte vad jag vill.” Du vill må bra. Du vill må bra, så mycket att du gjort allt som är i din makt för att manipulera dig själv till att må bra. Det funkar inte på det sättet. Bra att veta, eller hur?

Så vad ska du göra åt saken?

HS: Bra fråga!

Abe: En sak vet vi säkert. Nästa gång som din dotter är själviskt lycklig så kommer du troligen att gilla det mer än att kritisera. Du kommer att känna annorlunda nästa gång. Du kommer att förstå mer klart, och det är mest troligt tillräckligt.

Vi vill att du ska veta att ibland så har de svårare samtalen det största värdet för alla. För alla!