Hantera kritik; ett sätt att förstå och lära sig hantera det

Vi är tränade sedan barnsben att lyssna på andras åsikter om vårt beteende. Vissa personer gillar oss inte, andra gillar oss och vi har också lärt oss att anpassa oss till andras ogillande. Ibland tänker jag att det nästan verkar vara en naturlag att vi måste ändra oss så att vi inte råkar ut för någons ogillande. Naturligtvis är det ju helt omöjligt eftersom alla människor har olika perspektiv.

De flesta av oss reagerar med obehag och olust när vi får kritik. Det känns inte alls bra att få kritik! Kritiken kan kännas orättvist och felaktig och då går vi i försvar.

När du förstår varför du får kritik så blir det lättare. Det blir också lättare att träna sig på ett annat förhållningssätt, ett sätt som är mer effektivt. Det du kan göra är att lära dig:

  • Att orsaken till att du mår dåligt av kritiken är för att du dömer dem för att de dömer dig.
  • Att attraktionslagen är alltid igång. Med andra ord så drar du till dig personer som är på den frekvens du är på.
  • Att komma ihåg ditt Inre Jags perspektiv på både dig och den andra personen.
  • Att komma ihåg det du VILL ha.
  • Att förstå att den andra person gör vad den kan för att själv må bra.
  • Att vara tacksam för ditt inre guidesystem som visar dig var du befinner dig.

Nedan har jag sammanfattat en session där en Hot Seater pratar med Abraham om hur han ska förhålla sig till kritik.

Session med Abraham (Abe) och Hot Seater (HS)

Abe: Det är alltså så att någon person kritiserar dig för något beteende som du har?

HS: Ja, det stämmer.

Abe: När du blir kritiserad så mår du inte bra. Varför tror du att du mår dåligt?

HS: Därför att kritiken inte är sann!

Abe: Du tror att du mår dåligt därför att de missförstår dig och att de dömer dig på ett felaktigt sätt.

Orsaken till att du mår dåligt av kritik

Men anledningen till att du mår dåligt är för att du dömer dem för att de dömer dig.

Låt oss säga att någon har en riktigt dålig dag och du har ingen aning om varför. Nu så interagerar du med den personen på något sätt och deras dåliga dag spiller över på dig. Innan du träffade den här personen så kände du dig ganska bra.

Nu när du har träffat den här personen så känns din dag inte fullt så bra som innan. Och det är deras fel eftersom deras ”dåliga dag” spiller över på dig.

Anledningen till att du börjar må dåligt är för att du precis då har gett över din makt till den personen. Du säger:

”Jag kan inte må bra så länge som du känner så där. Jag kan inte kontrollera hur din fru behandlar dig. Jag kan inte kontrollera det faktum att du är skuldsatt och att din mamma är sjuk eller att dina barn inte gillar dig. Jag kan inte kontrollera alla de där sakerna i ditt liv, som spiller över på mig. Jag mår dåligt för att du mår dåligt.”

Vi säger till dig att anledningen till att DU mår dåligt är att du låter den andras personens liv styra ditt liv. En person vars situation du inte har någon som helst kontroll över.

Byt perspektiv

Om du istället kunde ta ett steg tillbaka och säga:

”Jag mår inte bra för att du inte gillar mig. Jag mår inte bra därför att jag inte gillar att du inte gillar mig. Jag mår dåligt eftersom jag bryr mig mer om vad du tycker än om att se till att jag är i synk med mig själv.

 På något sätt har jag tränat mig själv att bry mig mer om hur du reagerar på mig istället för att jag fokuserar på mig själv och hur jag mår.

Vad skulle mitt Inre Jag tänka om dig? Mitt Inre Jag vill att ditt liv ska vara bättre. Mitt Inre Jag förstår att du har en dålig dag. Mitt Inre Jag vet också att eftersom du har dåliga dagar så har du skapat en massa bra saker i din Vortex. Mitt Inre Jag och ditt Inre Jag är där i den vibrationsmässiga depån med de sakerna som vi vill ha.

 Jag tror att jag går dit till min Vortex. Jag tror att jag ska föreställa mig att ditt liv blir bättre. Jag ska förstå att du bara fäktar emot eftersom du har råkat komma lite fel. Du är ju en person som älskar!”

Vad säger Source – källenergin?

Du kan fråga vad ditt Inre Jag tycker:

”Älskar du verkligen den där personen? Såg du inte vad han gjorde? Såg du inte hur han behandlade mig? Ser du inte vad han gör, hur han behandlar sin fru?”

Source – källenergin inom dig kommer att svara:

”Nej, vi ser inte det! Vi vänder bort ansiktet. Vi ger ingen uppmärksamhet till det. Vi vet att det är så, att han gör det. Men vi vet att från det beteende så föds den riktiga personen som han är innerst inne. Vi ger bara vår uppmärksamhet till den kärleksfulla, utvecklade, riktiga personen som alla människor är.”

Kära du, det är vad ditt Inre Jag skulle säga till dig. Du är fast i kontrasterna. Du ville att kontrasterna skulle hjälpa dig att utvecklas med det var inte meningen att du skulle koncentrera dig på det du inte vill ha. Det är inte heller meningen att du ska försvara eller rättfärdiga det du vill ha.”

Vi ser det här hos så många, t o m hos Esther. Esther kan se något som upprör henne och så kan hon säga:

Abraham, ni måste bara ge mig rätt här. Ni vet att jag har rätt, ni såg vad som hände!”

Men vi ger henne aldrig rätt i de lägena. Vi säger aldrig, aldrig att hon har rätt. Om Esther vill vara med oss, så måste hon komma till oss. Vi kommer aldrig att gå till det där mörka stället bara för att vara med henne.

Vill du må bra, så måste du följa ditt Inre Jag

Källenergin – Source inom dig går aldrig dit. Om du vill må bra har du inget annat val än att gå dit där det som känns bra finns. Det är därför du har ditt guidesystem.

Du vill att ditt guidesystem ska visa dig vägen till dit du vill komma. Och den vägen är alltid ett spår där det känns bättre och bättre och bättre. Det känns alltid bättre när du följer den vägen.

Vad ska jag göra när alla har olika åsikter

HS: Vad gör jag om jag är omgiven av olika människor som alla har en stark åsikt om saker och ting?

Abe: Ta några steg tillbaka. Ju längre bort du ställer dig, desto bättre ser dom ut i dina ögon. Esther har upptäckt det med kameran. Hon säger alltid: backa kameran, backa, eftersom hon ser mycket bättre ut ju längre bort kameran är.

Ju längre bort du går, desto bättre ser du ut. Kom ihåg att det inte handlar om dig. De tittar på dig och de pratar med dig, de pratar om dig, men det handlar inte om dig. Alla försöker bara må bättre.

Om du inte tar det så personligt, om du kan ta ett steg tillbaka och tänka:

”Det här handlar inte om mig, det handlar om att den personen försöker hitta ett sätt att må bättre”.

Då kan du säga till personen:

 ”Var inte upprörd på mig. Jag vet vem du är, det är bra saker på väg till dig. Du är smartare än du vet om. Jag har sett hur du hanterar dig själv och olika situationer. Jag är imponerad av hur du hanterar olika situationer.”

Träna på ett nytt synsätt

Om DU tränar på det här när du är ensam. Om du börjar träna dig på att se det positiva hos andra personer – även när du inte ser så många – då kommer du att inom dig att aktivera positiva känslor. Positiva känslor som du sen reflekterar tillbaka till den andra personen och då händer något i ert samspel.

När du tränar på att se de positiva aspekter hos andra så kommer du i synk med ditt inre Jag, den du innerst inne är. Ditt Inre Jag och deras Inre Jag ser BARA de positiva aspekterna hos er. När du är i synk med ditt Inre Jag och bara ser de positiva egenskaper hos den andra personen – då lyser du ditt ljus på den andra.

När du och ditt Inre Jag lyser ert ljus på en annan person – då mår dom bättre.

Om människor runt omkring dig mår dåligt så beror det på att du gör samma sak som du anklagar dom för att göra!

HS: Hemskt! Jag vill inte göra så. Jag har lärt mig att säga: ”jag vill ha”. Jag har lärt mig, men det är så svårt.

Använd andra ord och var lite mer försiktig

Abe: Använd andra ord. En duktig lärare vet var hans elever befinner sig och anpassar sin undervisning efter var dom är.

När du vet saker som du vill att dom ska veta. När du säger saker som de inte har någon aning om. Då blir dom mer och mer irriterade på dig. De vill veta, men vet inte. Du behöver inte vara så direkt med det du vill att dom ska veta.

Ge inga svar om du inte får frågan

Men arbeta först och främst med att synka dig till ditt Inre Jag – till Source. Uppmärksamma hur attraktionslagen drar till sig personer till dig som är redo för dig. Försök inte svara på frågor som människor inte frågar.

När du ger ett svar på en fråga som dom inte ens har kommit på att man kan fråga, det är då som dom blir så irriterade på dig.  

Lev ditt liv, lev så bra du kan, må så bra som du kan och i lovar dig att attraktionslagen kommer att se till att du kommer att träffa de personer som är redo för dig.

När du har en eller flera personer i din omgivning som beter sig på samma sätt, då är det någon frekvens hos dig som gör att du drar till dig dom personerna. Du säger:

 ”Exakt, och jag gillar det inte.”

Det du vill ha

Vi säger: ”du vet vad du inte vill ha, så vad vill du ha?”

Du säger att du vill ha:

”Människor som vet vem dom är omkring mig. Jag vill ha bevis på det välbefinnande som omger oss. Jag vill ha människor som stöttar varandra. Jag vill ha människor som ser det positiva. Jag vill vara omgiven av människor som till största delen mår bra. Jag vill träffa människor som vill veta vad det är jag vet. Jag vill kunna erbjuda lösningar till dom på ett sätt som dom kan ta emot. Jag vill vara ett levande exempel på en person som hela tiden utvecklas. Jag vill inte bara vara ett bra exempel för mina barn, jag vill också känna att jag är ett bra exempel för mig själv.

Jag vill vara den person som jag föddes att vara. Jag vill oftare och lättare komma i synk med den jag är. Jag vill känna lätthet i livet. Jag vill komma i synk med den jag är. Jag vill oftare känna mitt välbefinnande. Jag vill vara i kontakt med mitt Inre Jag så ofta att jag lättare kan prata med dom som frågar. Jag vill kunna prata med dom på ett sätt som gör att dom kan höra. Jag vill att andra ska känna den kärlek som jag är.

Jag vill att saker ska hända och jag vill leva livet på ett bra sätt. Jag vill att människor ska komma till mig och att dom är indikationen på det jag manifesterar. Dom jag träffar är det jag manifesterar, dom är ett bevis på vilka frekvenser jag har.”

Andra människor gör ingenting mot dig, dom är manifesteringen av dina frekvenser! Attraktionslagen in action! Dom visar dig vilken frekvens du är på. När du träffar någon som du inte gillar, då kan du säga:

”Tack och lov för dig, nu vet jag vilken frekvens jag har. Jag tror jag ska ändra min frekvens så att jag kan träffa andra människor”.

Allting som händer dig är en direkt konsekvens av de frekvenser som är aktiva inom dig.

Tack och lov för dessa manifesteringar som visar mig var jag är!