Gå ner vikt med attraktionslagen

Allt handlar om attraktion, ingenting annat. Inte vilken mat du äter eller om du tränar eller ej. Det handlar bara om hur du känner dig eftersom dina känslor har frekvenser som drar till sig det som vibrerar på samma frekvens – attraktionslagen in action med andra ord.

Attraktionslagen verkar även när det gäller viktminskning. Här är några punkter som du behöver veta för att förstå varför det är så svårt att gå ner i vikt och vad du kan göra för att underlätta din viktminskning:

  • Allt handlar om hur du känner dig – även din vikt beror på det
  • Det är alla de där små tankarna som har betydelse
  • Att vara tacksam ger inte alltid önskat resultat
  • Ta reda på vilka frekvenser du vibrerar på
  • Orden betyder ingenting
  • Sluta kriga mot din kropp
  • Du tror att om du är nöjd så kommer du ingenstans
  • Nuläget betyder absolut ingenting

Allt handlar om hur du känner dig – även din vikt beror på det

Om du har svårt att gå ner i vikt trots att du håller en diet och tränar så beror det på att dina frekvenser är på en nivå som inte supportar dig. Det betyder att du, de facto, har frekvenser som inte är i synk med ditt Inre Jag. Din kropp speglar hur du känner dig, med andra ord så finns där något som behöver ändras. När du ändrar dina frekvenser så att de kommer i synk med ditt Inre Jag blir din viktminskning lätt och enkel.

Det är alla de där små tankarna som har betydelse

Det är de små, små tankarna som fladdrar förbi som har störst betydelse. Du ser dig själv i ett skyltfönster och hajar till därför att du tycker att du ser tjock ut. Du äter en bit godis och i samma sekund så förbannar du dig själv. Eller du ska knyta dina skor och du blir irriterad för att magen kommer i vägen. Den är den typen av tankar som försvårar din viktnedgång. De där tankarna vars kärna är: frustration, irritation, uppgivenhet etc.

Att vara tacksam ger inte alltid önskat resultat

Du har säkert hört att du ska känna tacksamhet, att det är viktigast för att du ska kunna få det du vill. Riktigt så enkelt är det inte. Om du försöker känna tacksamhet för din kropp när du känner dig frustrerad för att du inte går ner i vikt så är det ett alldeles för stort hopp på känsloskalan (se bild nedan). Du måste börja där du är, annars funkar det inte.

Känsloskalan - attraktionslagen
Känsloskalan – attraktionslagen

Ta reda på vilka frekvenser du vibrerar på

För att kunna gå uppför känsloskalan måste du ta reda på var du befinner dig. I sessionen nedan tar Abraham på ett elegant sätt fram var hon som sitter i Heta Stolen befinner sig på känsloskalan. När du vet var du är så kan du lättare ta dig uppåt.  Generellt så brukar Abraham förespråka att vi ska göra allt vi kan för att känna lättnad när vi vibrerar på lägre frekvenser.

Vilka övningar – processer som fungerar bäst vid olika frekvenser hittar du i boken ”Be så ska du få” – Esther och Jerry Hicks.

Orden betyder ingenting

Att säga ord som du egentligen inte menar har ingen betydelse. Universum hör inte orden, universum hör vad du menar. Jag brukar göra följande jämförelse. Det finns personer som säger ord som; kärlek och tacksamhet, men du känner inte att av någon kärlek från den personen. Sen finns det Dalai Lama som inte säger ordet kärlek – men du känner riktigt hur hela hans varelse strålar ut kärlek – även genom TV-skärmen.

Sluta kriga mot din kropp

Att vara missnöjd med sin kropp är detsamma som att du krigar mot dig själv. För att kunna komma till den kropp du vill ha så måste du sluta kriga och istället börja uppskatta din kropp och dig själv. Det är svårt att kunna känna uppskattning för sin kropp när du tittar dig i spegeln och inte gillar det du ser.

Attraktionslagen är alltid i gång och verksam. Det betyder att om du inte är nöjd med dig själv och din kropp så kommer du att få mer och mer av det du är missnöjd med – i det här fallet din vikt.

Men som allting annat så går det att ändra på. Det är möjligt att träna upp sig på att känna uppskattning för sin kropp. Första steget är att träna sig på att uppmärksamma vilka tankar du har. När du blir medveten och uppmärksam på vilka dina tankar är – ja, då kan du skifta dina tankar. Om du gör det tillräckligt ofta så blir det en vana – en betingning som hjälper dig åt det håll du vill.

Du tror att om du är nöjd så kommer du ingenstans

En vanlig missuppfattning är att om du känner dig nöjd med den situationen du har, så kommer du inte att få det du vill. Men det är helt fel. Det viktigaste är att vara nöjd med din situation, din kropp, din vikt som den är NU. Att du känner uppskattning för dig själv och vad du gör. Din önskan om en lättare kropp finns i den vibrationsmässiga depån och väntar på att du ska släppa fram den. För att ta dig dit måste du vara nöjd med dig själv just NU.

Det är ju så attraktionslagen fungerar – lika drar till sig lika. Så när du är nöjd med dig själv så drar du till dig saker som gör att du blir nöjd med dig själv.  

Nuläget betyder absolut ingenting

Vi är alltid i ett tillstånd av tillblivelse. Det betyder att det som är NU inte har någon betydelse eftersom vi hela tiden går framåt och utvecklas. Det finns bara en väg och den är framåt. Du kan börja nu och skapa din ideala kroppsvikt.

Men du måste börja där du är och inte fördöma dig själv för att du inte har lyckats.

Session med Abraham (Abe) om viktminskning och attraktionslagen

Här har jag sammanfattat en session om viktminskning. Jag tycker att den är otroligt kraftfull innehållsmässigt. Sessionen sätter verkligen hammaren på spiken när det gäller svårigheten att gå ner i vikt.

HS: Jag har använt mig av attraktionslagen på min resa till en bättre hälsa.

Abe: Vi tycker det är kul när du säger: ”jag har använt mig av attraktionslagen”. Det är ungefär som att säga:

”Idag ska jag använda mig av gravitationen”. Idag ska jag inte flyta omkring, utan jag ska istället   hålla mig på marken.”

Attraktionslagen är ungefär som gravitationen. Du använder inte attraktionslagen, utan attraktionslagen använder sig själv på dig.

HS: Jag har minskat ca 15 kg, men jag tycker det är väldigt svårt att inte se ”det som är” och jag undrar om ni kan hjälpa mig med att göra en storm av tacksamhet så att jag kan komma ifrån det jag ser i spegeln?

Abe: Ja, det kan vi göra men en ström av tacksamhet är inte särskilt hjälpsamt om du är i ett tillstånd av motstånd. Det är för stort avstånd mellan där du är nu, och den där stormen av tacksamhet som du vill ha.

Vi vill att du ska höra det här:

Du behöver ingen ström av tacksamhet. Det är snarare så att en ström av tacksamhet är irriterande när du inte är i närheten av att vara tacksam.

Har du någon gång varit på dåligt humör och någon positiv människa har dykt upp och försökt säga fina saker till dig? Är det inte så att du i det läget faktiskt skulle kunna döda dom?

De säger:

”Lyssna på den här upplyftande musiken, eller du skulle lyssna på det här klippet från Abraham”.

I det läget vill du bara slänga ut både dom och klippet med Abraham ut genom fönstret. Du behöver inte försöka komma så långt som att vara i tacksamhet. Det du behöver är bara en känsla av lättnad.

Det är de dagliga tankarna om småsaker som har betydelse

När du säger saker som att du har problem, så är det ett klart och tydligt påstående som går emot energiströmmen. Det är inte stora saker som gör de stora skillnaderna i ditt liv. Det är mängden av de små sakerna. Det är hur du reagerar på de små dagliga sakerna. Det är dom där dagliga små tankarna som du tänker. Det är dom tankarna som du ska börja ändra. Det är inte något stort, det är de små, små tankarna som du ska hitta lättnad i.

När du säger att du har gått ner 15 kilo så är det absolut en tanke som följer med energiströmmen. Såvida du inte säger att det var så svårt att göra det, och nu har du hamnat på en platå. Har du hamnat på en platå?

HS: Nej, jag är fortfarande på min viktresa, men ibland så är det svårt för jag ser ju med mina ögon hur jag ser ut – det som är. Det är svårt att få mina frekvenser att matcha det jag vill ha – viktnedgång.

Abe: Du provar kläder och tittar i spegeln och du gillar inte det du ser. När du gör det så går du emot energiströmmen.

Du skulle kunna i din fantasi sätta på dig kläderna som du hade innan du började minska i vikt och se i spegeln hur dom hänger på dig. Det skulle vara att gå med energiströmmen, eller hur?

HS: Absolut!

Abe: I den stunden kan du säga till dig själv:

”Det här ser ju inte bra ut, men jag ser ju mycket bättre ut nu, än när jag använde dom här kläderna.”

I den stunden känner du lättnad och då kan du säga:

”Det finns säkert något som jag kan tänka på som göra att jag kan känna mig som jag vill känna mig. Det här är en process och jag är på väg.”

Det här är något som kan hjälpa dig på vägen. Säg så här:

Jag vet var jag är på väg, jag har en vision om hur min kropp ska se ut. Jag kan se var jag är, men jag kan ju inte sluta existera.”

Du kan ju inte titta i spegeln och säga: ”jag vill inte se dig förrän du har gått ner alla kilona”.

Det är ju inte logiskt för fem öre, eller hur? Men det är nästan som om du säger så till dig själv:

”Eftersom jag inte har gått ner tillräckligt mycket i vikt, och jag tycker inte om att jag inte är färdig och jag gillar inte det jag ser i spegeln, så vill jag inte se dig.”

Bli vän med din kropp – sluta kriga mot den

Det du måste göra att sluta slå på dig själv och istället bli vän med dig själv och din kropp. Om du inte är vän med dig själv, så kan du inte nå dit du vill. Att vara vän med dig själv och nöjd med var du är, det gör alltid att du rör dig dit du vill.

Om du är i krig med dig själv och din kropp kommer det alltid att leda dig dit du inte vill. Du sa till oss att det är svårt. Försök att säga något som gör att du istället följer med energiströmmen.

Vilka frekvenser har du

HS: Om jag t ex går förbi en spegel och ser en glimt av mig själv så tänker jag: ”jag måste gå ner mer runt midjan”.

Abe: Ok, du ser dig själv i spegeln och säger så, och vad känner du? Vilka känslor känner du? Uppgivenhet? Frustration?

HS: Jag känner frustration.

Abe: Känns det som att du är frustrerad över det, eller att du är arg på dig själv?

HS: Att jag är frustrerad över det.

Abe: Känns det som om du är frustrerad över det, eller känner du dig hopplös över det?

HS: Frustrerad, jag tror att jag ändå är hoppfull.

Abe: Så är du: frustrerad längst ner på skalan och hoppfull högst upp på samma skala. Eller är du frustrerad högst upp, och orolig, uppgiven längst ner på skalan?

HS: Det sista.

Abe: Ok, prata på om din fysiska resa.

HS: Jag är väldigt aktiv. Jag känner mig frustrerad eftersom jag är väldigt aktiv och ändå inte kommer dit jag vill. Jag vill gå ner ytterligare 15 kilo. Jag tycker inte att det händer tillräckligt snabbt.

Abe: Det känns som frustration och otålighet. Bägge två är i samma frekvensmässiga omfång. Vi kan utgå därifrån. Det spelar egentligen ingen roll vad det är, det är vad är.

Nu vill vi att du avsiktligt anstränger dig genom att använda ord som gör att du känner dig bättre. Ord som gör att du känner dig bättre än frustrerad och otålig.

HS: Jag har nått långt, och det var värt det.

Abe: ”jag har nått långt” – det var att gå med energiströmmen. ”Att det var värt det” – är detsamma som att gå emot energiströmmen.

Vad menar du med ”värt det”? Fick du betala ett hemskt pris?

HS: Nej, det var en fantastisk resa.

Abe: Så du menade inte ”värt det”? Vad menade du?

HS: Jag skulle göra det igen, det var definitivt värt den erfarenhet jag fick…

Abe: Det är någonting som sitter fast där och vi kommer att lista ut vad det är. Fortsätt med hitta andra ord som känns bättre. Fortsätt!

Orden betyder absolut ingenting

HS: Jag gillar jeansen som jag har på mig. Jag har möjlighet att träna mera, och jag gillar det.

Abe: Ingenting rör sig framåt av det du säger. Ingenting förändras, det är blaa, blaa, blaa, blaa, ler, blaa, blaa, ler, blaa, blaa.

Många människor använder en massa ord, men ord gör inte att någonting händer. Du måste ändra till en frekvens som känns mer hoppfull.

Vi tror att du försöker gå längre än vad du kan, så försök inte att gå längre än du kan. Försök istället att lindra det obehag du känner av att vara där du är.

Om vi var i dina skor skulle vi vara snällare mot oss själva istället för att sträcka oss dit vi inte kan nå. Om man försöker sträcka sig längre än man kan, så fungerar det inte. Det går inte, det du ska göra är att försöka lugna o lindra. När du är nöjd med var du är så innebär det alltid att du går med energiströmmen.

Du behöver inte vara rädd för att vara nöjd med dig själv

Du är rädd för att vara nöjd med var du är eftersom du tror att om du är nöjd så kommer du att fastna. Det är många som inte vill vara nöjda med var dom är, oavsett om det gäller relationer eller någonting annat. Därför att dom tror att om dom är nöjda med var dom är så kommer dom att fastna där och inte komma vidare.

Det är som om universum skulle säga:

”Ok, hon är nöjd med sig själv och var hon är, låt henne fortsätta att vara tjock”.

HS: Jag tror att ni slog hammaren på spiken där!

Abe: Det tror vi också! Det är därför du använder ord som ”det var värt det”. Du försöker på något sätt betala ett pris för det.

Vi vill att du ska förstå det här. Vi vill att du ska förstå att du har levt ditt liv och under ditt liv har du lagt en hel massa saker i din energimässiga depå. Där finns också den kropp du vill ha. Den är där och väntar på dig!

Det är någonting som du konsekvent gör som hindrar dig från att nå den. Vi vet att det är många som gör det, och det gör du också. Du försöker hoppa för högt, sträcka dig för långt.

Den starkaste frekvensen vi kan känna från dig, i detta ämne, är:

”Jag gillar INTE där jag är”.

Attraktionslagen är alltid verksam och igång

När universum låter attraktionslagen lysa över dig – på det sättet som attraktionslagen tillämpar sig på dig, – samma som gravitationen gör -. Då förstärks hur du känner dig, hur du känner dig, hur du känner dig, hur du känner dig. DET förstärks eftersom attraktionslagen alltid fungerar. Det är därför som saker inte förändras så snabbt.

Vet du om att hur ditt liv är, alltså hur ditt liv är indikationen av dina frekvenser, punkt!

Du åker inte till bensinstationen när tanken är tom och bara lägger huvudet på ratten och snyftar:

det är över, titta vad som har hänt”.

Du gör någonting åt det, du fyller bara på bensin, så är det klart.

Allt det du manifesterar är en indikation på de frekvenser du har. När du ändrar dina frekvenser får du en annan indikation. Alla manifesteringar är bara en indikation på frekvenser – vibrationer.

De flesta av er tittar på verkligheten som den är i era ögon och gör den så meningsfull. Ni tar för många bilder av den, ni uppför alldeles för många monument. Ni gör verkligheten alldeles för verklig!

Ni håller er själva i verkligheten, medan vi istället säger:

”Verkligheten betyder absolut ingenting! Verkligheten är bara den nuvarande indikationen på de frekvenser som ni har dragit till er. Men verkligheten har en sån stor tillströmning, den utvecklas, den förändras. Var du är har ingen, ingen betydelse”.

Det är ungefär som förr i tiden när ni framkallade film i mörkrum. Först såg man ingenting, sen började bilden komma fram allt eftersom, precis framför dina ögon. Det är precis på samma sätt som händer med dig.

Du förändras hela tiden, precis framför dina egna ögon. Så du måste känna dig OK med att vara den du är just nu.

Det som hindrar dig från att röra dig dit du vill är din motvilja mot att du är där du är. Det är att du fördömer där du är, det är att du ångrar att du kommit dit du är nu, det är din känsla av att inte vara värdefull.

Det är en generell känsla av obehag om ditt NU, som hindrar dig att röra dig till ett bättre ställe.

Gör fred med var du är

Du måste bara göra fred, göra fred, göra fred med VAR du är. Det gäller inte bara din kropp. Din kropp är bara den fysiska indikationen på vad du känner om en massa olika saker.

Du måste göra fred med var du är när det gäller pengar, relationer och andra saker. Du måste göra fred med var du är. Du måste sluta oroa dig.

Du är mer oroliga för vad andra tänker om dig än hur du känner dig. Du måste komma över det. Det enda som betyder något är hur DU känner för det ena eller det andra.

Det är så härligt att göra fred med var du är. ”Jag är var jag är.”

Det handlar inte om att du är den här personen eller det här är den märkning som vissa personer har gett dig. Det handlar inte heller om att det här är den kroppen som jag har fått. Du är en frekvensmässig varelse – ett varande, ett frekvensmässig varande.

Skulle du någonsin gå fram till din radio och bli vansinnig för att den spelar samma låt om och om igen. Du skulle bara ändra station, få in en annan frekvens som sänder en annan radiokanal.

Det är så lätt att andra kanal och få in andra frekvenser. Ändå är det så att så många av er är så frustrerade eftersom det nästan är så att ni är fastlimmade precis där ni är. Du kan ändra kanal, du kan ändra frekvens, det kan du!

Säg så här till dig själv

När vi har ett samtal med någon som är tillräckligt djärv, så att de kommer med ett problem till oss som dom jobbar med. När vi har ett sånt samtal så låter det som om vi vill att ni ska göra fred med problemet, men så är det inte. Vi vill att ni ska göra fred med allt som händer i era liv. Vi vill att ni ska ha en attityd av:

”Jag är var jag är, och det går rätt bra för mig. Jag är nöjd med hur långt jag har kommit, det går bättre och bättre, jag blir klarare allteftersom, jag vet mer idag än jag visste igår. Nu vet jag att jag är en evig varelse, det visste jag inte förut. Jag har en klar bild av att jag är Source – källenergi och nu förstår jag vad den där energiströmmen är, den energiström som jag känner kallar på mig.

Nu förstår jag mina känslor på ett sätt som jag aldrig gjort tidigare. Nu kan jag mäta hur lång jag kommit på varje resa eftersom jag nu vet vilken väg som leder till förbättring och vilken väg som bort från förbättringen.

Nu fattar jag på ett sätt som jag aldrig förstod tidigare. Det är kul, den här processen av att ”bli” är kul.”

Du måste förstå att du (bildligt talat) sätter båten i älven, men det spelar ingen var i älven du sätter i båten. Det spelar absolut ingen roll, eftersom strömmen går neråt och där finns att som du vill ha. Så det spelar ingen roll VAR du sätter i båten, följer du strömmen så kommer du dit du vill.

Du sätter i båten där du är. Du kan inte sätta i båten när du är 15 kg lättare eller när du är 50 kg lättare, det går inte. Du sätter i båten där du är, det går inte att göra på något annat sätt.

Esther var så grinig som hon bara kunde bli för hon kunde inte komma in till sitt rum. Hon kunde inte komma in dit. Hon ville verkligen komma in, hon behövde komma in i rummet. Hon ville in, hon behövde komma in.

Och sen, ”hur dumma kan vi bli? Vi var inte ens på rätt våning!” Vi gör en stor grej av detta att vår nyckel inte fungerar.

Så klart inte nyckeln fungerar när de inte var på rätt våning. Så genant, så pinsamt. Hela situationen var att gå mot strömmen, det var bara uppströms, uppströms!

Vi säger bara: Tagga ner, är du inte tillåten att göra ett misstag? Är det inte tillåtet att stiga av på fel våning ibland?

Du är Source – källenergi

Vet du om att Source inom dig, slutar aldrig att älska dig oavsett VAR du är. Vet du att allt som du anser inte vara bra för dig, beror enbart på dig. Det beror på att du inte ser dig själv som Source – källenergin inom dig, ser dig. Punkt slut! Det är det enda som det beror på.

Ni är frekvensmässiga varanden! Du är inte en fysisk varelse som väger mer än du vill väga. Du är ett vibrationsmässigt varande som går uppströms oftare än du vill. Och det är något som du kan göra något åt, precis NU.

Du kan inte direkt bli av med de där kilona som du vill bli av, men du kan direkt hitta en tanke som känns bättre. Du kan vända dig nerströms.

Vi vill, mest av allt, mer än någonting annat så vi vill att du ska kunna ta på dig den där nya klänningen, titta i spegeln och att du gillar det du ser.

Vi vill att du ska gilla det du ser eftersom du är ett varande som är i ett stadie av utveckling. Vi vill att du ska titta i spegeln och vi vill att du ska se hur Source strålar tillbaka till dig från dina ögon. Vi vill att du ska se de triljoner av celler som är helt perfekta i sin respons till vad det än du håller på med.

 Vi vill att du ska se den här magnifika fysiska apparat som din kropp är. Vi vill att du ska beundra hur din hjärna fungerar, hur hela din kropp fungerar. Vi vill att du ska se in i spegeln och se att det finns så mycket mer att beundra, än det finns saker som du inte gillar.

Du måste bara träna dig i att gilla det du ser. Du måste tycka om dig själv, du måste tycka om det du ser innan du kan vända nerströms där allt som du vill ha finns. Det inkluderar kroppen som du vill ha, ja, allt som du vill ha finns nerströms.