Attraktionslagen och vikten av fokus

Hur viktigt är det att fokusera för att medvetet kunna skapa det du vill? Svaret på den frågan är att utan fokus så kommer du att ”vobbla”, dvs dina vibrationer far än hit och än dit. Det i sin tur innebär att om du ”vobblar” på det sättet blir det avsevärt mycket svårare att manifestera och attrahera in det du önskar. Fokus är med andra ord helt centralt i attraktionslagen.

  • Det ÄR lätt att fokusera

Det är lätt att fokusera, ställ bara frågor till dig själv som är lätta att svara på. Det kan vara: Vill jag bara nervös eller vill jag vara intresserad? Svaret på den frågan är lätt; självklart vill jag vara intresserad. Det handlar om att välja det som känns bäst, så enkelt är det faktiskt.

  • Varför är det viktigt att fokusera?

Om du inte fokuserar är det så lätt att börja vobbla på ett sätt som gör att du inte har en stadig viljeinriktning. Om du inte fokuserar på ett medvetet och avsiktligt sätt så är det är lätt att hamna ur spår och därmed låta andra faktorer spela en stor roll i ditt skapande och manifesterande.

  • Kan man välja fokus?

Ja, du kan välja fokus, det handlar bara om att välja det som känns bäst. Genom att träna, alltså praktisera på att välja blir det till slut ett naturligt val att välja det som känns bäst.

  • Hur väljer man fokus?

Genom att välja tankar och känslor som känns bäst. Återigen en träningssak; att avsiktligt välja och förstå att du faktiskt har ett val. Det är inte omständigheter, händelser eller andra personer som orsakar dina känslor. Det är dina val om hur du förhåller dig till ”verkligheten” som styr vad och hur du känner dig.

  • Varför fokuserar vi inte trots att vi vet att vi ska göra det?

Därför att vanans makt är så oerhört stor. Sen har vi tränats sedan barnsben att reagera på vad andra personer säger och gör. Tänk bara på hur du blev socialiserad i ”rätt” respektive ”fel” beteenden. Straff och belöningar som utdelades beroende på om ditt agerande ansågs som rätt eller fel. Det är inte alls underligt att vi har ett automatiskt tänkande som vi utgår ifrån även om vi VET att det förhåller sig på ett annat sätt. Vi reagerar för det mesta på autopilot och är sällan medvetna om det.

Egna erfarenheter och reflektioner

Den här sessionen är ett typexempel på hur Abraham ”jobbar” och hur tydligt det är att varje Hot Seater får svar från Source utifrån sin egen specifika situation och var personen befinner sig energimässigt.

I det här fallet så är Hot Seatern slarvig och har lagt sig till med ett beteende som så många människor gör; nämligen förneka sin egen kraft och sin förmåga att verkligen fokusera. Abraham visar henne detta genom att vara ovanligt skarp och ”hård” i början av sessionen. Men Abraham vet att det är precis det hon behöver höra och att hon kan ta det.

När jag själv började med att inte ”tillåta” mig själv att vältra mig i negativa tankar har mitt liv blivit så mycket bättre. När jag får negativa tankar så vet jag direkt att de negativa tankarna beror på att jag tänker och känner precis tvärtom än vad Source göra. Jag vet också att negativa tankar är något bra eftersom jag genom dessa tankar blir uppmärksam på vad jag hellre vill ha. Med andra ord så skapar jag genom detta. Jag observerar tankarna och känslorna men jag fastnar inte i dem.

Jag tillåter alltså inte mig själv att vältra mig i negativa tankar och när jag får dessa tankar och känslor så vänder jag tillbaka mitt känslotillstånd snabbt genom att tänka på något som gör att jag känner positiva känslor. Det är något som jag har tränat upp mig själv på. Det enda som krävs för att göra det är ett målmedvetet fokus.

Hade någon för tio år sedan sagt till mig det jag skriver här hade jag bett personen vänligt men bestämt att dra någonstans … och avfärdat det hela med ”flum”. Men min drivkraft att ta reda på hur världen fungerar har varit starkare än att ge upp och nöja mig med förklaringar och beskrivningar som är allmängiltiga och som helt saknar både logik och relevans. Det är därför jag har fokuserat på att skaffa mig kunskap och inte ge upp. Ett exempel på kraften i att fokusera på det man vill ha.

Jag förstår om det känns provocerande att läsa det här men min uppfattning är att det beror på att det är så ovanliga och udda tankar att de flesta inte kan ta in det. Vi människor är så intränade i psykologins värld av att saker och ting ska bearbetas och ventileras i tron att man kommer att må bättre då. Men det gör man inte, självklart finns det undantag men jag pratar om att man kan välja att må bra genom att fokusera på att må just bra. Eller du kan må så bra som du tillåter dig själv att må.

Vi skapar alla vår egen verklighet. Det är inte omständigheter, händelser eller andra personer som ”gör” saker för eller mot oss. Vi själva och vårt känslotillstånd; alltså våra frekvenser är det som skapar vårt liv. Vi har kraften att välja och varje val gäller för stunden. Det finns bara NU och du kan välja hur du vill känna dig just NU.

Session med Abraham (Abe) och Hot Seater (HS) om kraften i att fokusera

HS: Jag är väldigt nervös.

Abe: Varför sträckte du upp handen?

HS: Varför? Jag har en fråga.

Abe: Är det en fråga som är intressant?

HS: Jag hoppas det.

Abe: Är du mer intresserad eller mer nervös?

HS: Jag är mer intresserad.

Abe: Exakt! Så fokusera på det.

HS: Okey.

Abe: Märkte du hur lätt det var?

 ”Jag har en fråga som jag är intresserad av och som jag vill fokusera på.”

Det är precis det som medvetet skapande är. Du väljer bara hur du vill känna dig, precis nu. Vill du känna dig nervös eller intresserad?

HS: Jag vill känna mig intresserad.

Abe: Ja, vi vill inte slå på dig, vi vill bara få dig att fokusera.

HS: Det är ok, ni kan göra det. Först av allt vill jag tacka er.

Abe: Kan ni höra henne?

HS: Jag är lite tystlåten, men jag ska försöka.

Abe: Är du tystlåten eller kan du höras?

HS: Jag kan höras.

Abe: Vill du bli hörd eller vill du inte bli hörd?

HS: HÖR ALLA MIG?

Det ÄR lätt att fokusera

Abe: Det är inte svårt att fokusera. Vill du vara halvhjärtad eller vill du vara medveten? Vill du skapa på ett medvetet sätt eller vill du skapa genom att ”se vad som händer”? Med andra ord har du beslut som du kan ta minut för minut, eller hur?

HS: Absolut, tack så mycket!

Abe: Vi har nästan använt all din tid så vi hoppas att du har en bra fråga.

HS: Okej, här är min fråga. Jag har haft en önskan …

Abe: Låter hon inte lite annorlunda än för en stund sedan? (HS har en annan kraft i sin stämma, min anm.)

HS: Jag har haft en önskan sedan jag var barn och den har inte riktigt manifesterats ännu.

Abe: Det är helt tydligt och klart varför den inte har gjort den.

HS: Är det verkligen så? (Hon skrattar)

Abe: Om du inte fokuserar, om du är halvhjärtad eller om du inte har en klar avsikt om det.

HS: Jag tenderar att vobbla om det. Vobblandet har kommit eftersom det har tagit en lång tid.

Abe: Det har tagit lång tid eftersom du vobblar.

HS: Ok, det var precis det här jag trodde skulle hända.

Abe: Precis.

HS: Är det möjligt att ens önskan inte är ”rätt” eller att man fokuserar sin önskan på ett speciellt sätt?

Abe: Det är omöjligt att dina önskningar skulle vara fel. Men det är fullt möjligt att du inte tror på dina önskningar. Det är det som orsakar vobblandet och då kan inte det du önskar komma. Sen vill du skylla på andra saker. T ex att andra inte hör dig eller något liknande.

Varför är det viktigt att fokusera?

HS: Jag är en målare och jag har jobbat med det under en lång tid.

Abe: Du är vad?

HS: En målare, en konstnär. Jag gör väldigt fin och unik konst som jag vill sprida eftersom den är väldigt upplyftande. Jag är en naturlig ”upplyftare”. Jag vill hjälpa alla som jag möter.

Abe: Alla som du möter är inte redo men vi förstår vad du säger.

HS: Ja, det är uppenbart. Mina målningar känns inte upplyftande för alla. Jag söker efter dem som resonerar med mina målningar.

Abe: Det är inte ditt jobb, det är attraktionslagens jobb. Ditt jobb är att vara sann mot dina vibrationer. När du är sann mot dina vibrationer har du en kraftfull attraktionspunkt och då kommer folket.

Men om du söker efter något som inte kommer så är dina vibrationer annorlunda än dina målningar. Det är därför som du attraherar vobblandet.

HS: Jag förstår.

Abe: Vi vet att du gör det!

HS: Ja, jag förstår verkligen. Jag har förstått det här sedan jag var barn.

Varför fokuserar du inte trots att du vet att du ska göra det?

Abe: Ja, men varför är du så angelägen att argumentera för dina begränsningar? Det är ungefär som ett stå-upp-nummer som du gör. Det är humoristiskt …

HS: Nej, det är inte humoristiskt, det är smärtsamt. Det är smärtsamt ibland när jag hamnar i det där vobblandet; hit och dit, hit och dit.

Abe: Varför gör du det? Det är bara en dålig vana. Det är en vana som kommer ifrån att du inte fokuserar. Det är en vana som kommer ifrån att du reagerar på det som händer i din omgivning.

Men vi kan känna klarheten som finns inom dig. Vi ser hur den kommer och går även under det här samtalet.

Hur väljer man fokus?

Vi vet att när vi fokuserar med dig, och du fokuserar som ett svar på vårt fokus så kommer klarheten hos dig. Alla här inne märkte det. Anledningen att vi leker med dig så starkt och hårt beror på att du representerar de allra flesta människor.

Det är lätt att ha den där inställningen till det i livet som inte fungerar för dig. Men det är en vana så länge du gör på det viset. En vana som du har så länge du inte kommer till insikt om vad det och bestämmer dig för att göra på ett annat sätt.

Det beslutet som vi vill att du ska göra är att helt enkelt fatta mer beslut. Fatta mer beslut och synka dig själv sen till de besluten.

Det här är intressant. Du gillar inte vobblandet och du vet att vobblandet inte gagnar dig. Vobblande innebär att fara fram och tillbaka mellan: jag gillar det här och jag gillar inte det här. Vobblande är att sätta in motsägelsefulla vibrationer, men ditt Inre Jag gör aldrig det.

Lyssna på det här, det är första gången som vi säger det.

Ditt Inre Jag har aldrig något motsägelsefullt motstånd och det är därför som ditt Inre Jags attraktionspunkt är så otroligt kraftfullt. Eftersom ditt Inre Jag inte har några motsägelsefulla vibrationer, så när du introducerar motsägelsefulla vibrationer och vobblar så känns det aldrig bra.

Vobblande känns alltid som instabilitet och osäkerhet. Vobblande känns också som att man blir missgynnad, att man inte blir hörd. Du måste sluta med vobblandet.

Vill du vobbla eller vill du ha klarhet?

Motsatsen till vobblande är klarhet. Tänk på den känslomässiga känslan av klarhet jämfört med hur det känns med obeslutsamhet.

Du vet att du är en alldeles unik och underbar konstnär. Du vet hur det känns när den där underbara känslan av klarhet kommer till dig. Känslan när du rör dig framåt med säkerhet utan att lyssna på andra.

När du närmar dig ett projekt, känner du dig alltid klar, tydlig och säker eller bara ibland?

HS: När jag ”GOING AT IT” i min ateljé och målar eller gör konstruktioner så är det precis som om Source är precis där med mig.

Abe: Så då är det momentum, då är det en framåtdrivande kraft som är ovedersäglig som inte går att förneka. Du vet känslan och det vi frågar dig är om du kan känna den känslan tidigare i dina tankar?

Istället för att känna igen känslan när du redan är inne handlingsfasen/agerandet i ateljén kan du istället känna känslan när du är i fasen av energin som flödar?

HS: Ja, jag tror det, absolut.

Abe: Det här är en diskussion som är värt att ha. Vi var lite hårda mot dig eftersom vi vet att du kan ta det och eftersom du representerar det som så många människor gör.

Det vi gjorde var att vi fokuserade dig så att du fokuserade. Vi skulle aldrig accepterade någonting annat från dig. Du kom dit ganska fort. Vi vill att du ska göra det själv.

Vi vill att du ska ha en intention av att vara fokuserad. Vi vill att du ska känna skillnaden mellan att fokusera och att vobbla. Och att du verkligen går in för att fokusera. Är du med?

HS: Ja.

Abe: Fortsätt.

HS: Jag var här i april eller maj när ni senaste var här i stan. Jag älskade att höra er och jag manifesterade en hel massa saker. Jag hade briljant fokus och sen kom vobblande förstås.

Abe: Nej, inte ”förstås”.

HS: För mig är det ”förstås” (skrattar till).

Abe: Hör vilket starkt ord ”förstås” är, och ”sen gick naturligtvis saker åt skogen för mig”.

HS: Ni har rätt.

Abe: Det gick bra men sen så började ”naturligtvis” saker gå fel.

HS: Jag kunde se och faktum att jag var medveten om det och kunde se det …

Abe: Det är det vi kallar uppmärksamhet på det som händer efter manifesteringen (postmanifestering) och som är precis motsatsen till att gå ur vägen för det eller få det ur huvudet.

Att ”grunda” för det som kommer

Istället för att få det ur huvudet på ett positivt sätt så blev det negativt genom att du sa ”naturligtvis så gick det åt skogen”:

”Abraham, jag har varit här förut och hört jättebra saker från er. Men sen så blev det som vanligt för mig; det gick åt skogen.”

Vi säger att det också är att ”grunda” men det är inte att ”grunda” på ett sätt som är till din fördel. Om du inte kan höra skillnaden, kan du känna skillnaden?

HS: Ja, jag kan känna skillnaden.

Abe: Du vet när du är i synk med Källenergin och saker och flyter bra för dig, kan du känna det energimässigt också?

HS: Ja, absolut.

Abe: Och …

HS: Och …?

Abe: Du var här förut och sedan gick det naturligtvis åt skogen, så vad vill du prata om nu?

HS: Det jag vill säga är att jag känner att jag rör mig åt rätt håll, jag känner att det kommer.

Allt som händer, händer NU

Abe: Självklart och du gör det bra. Så här ligger det till. Den där förändringen som händer, den händer inte därute någonstans. Den händer här och nu eller så händer det inte alls.

Det händer inte därute, det händer NU eller inte alls.

I vår konversation som vi har haft har du låtit det hända, sen stoppade du, sen lät du det hände för att sen stoppa det, osv. osv.

Du säger att det händer och vi svarar: Ja, det händer trots dig och det du gör. Det händer därför att det finns tillräckligt med momentum så du kan faktiskt inte förstöra eller hindra det för mycket beroende på att du har gjort det så bra.

Men du är en person som finjusterar. Du sa till någonting till oss som är riktigt viktigt. Kan du komma ihåg de beskrivande orden som du använde för att beskriva dina målningar?

HS: ”I zonen”.

Abe: Det också, men du använde andra ord tidigare.

HS: Mina målningar är upplyftande.

Abe: Du använde också andra ord; unika. Du beskrev dina målningar, vilka ord var det som du använde?

HS: De är unika.

Abe: Du använde andra ord, vilka ord var det?

HS: Jag kommer inte ihåg.

Abe: Du måste ha varit ”i zonen”, och nu är du inte det.

HS: Mina målningar är verkligen unika, de är lekfulla, de är upplyftande. Mitt varande finns i målningarna.

Abe: Vilken del av ditt varande?

HS: Source. Jag tror verkligen det.

Abe: Så när jag är i synk så går det över in i mina målningar?

HS: Det stämmer.

Avsiktligt och medvetet skapande

Abe: På samma sätt som du är en väldigt speciell, väldigt specifik, väldigt unik, en väldigt avsiktlig konstnär så vill vi att du ska vara en väldigt speciell, väldigt unik, väldigt avsiktlig tänkare.

Alla de här kvalitéerna som du har upptäckt i din talang vill vi också att du ska se att du har de vibrationsmässiga talangerna, och att de kom först. Du kommer att gilla den här analogin.

Ibland så kommer du in i ”zonen” och du skapar någonting som är så bra. Du kan se det när du gör det, och andra kan också se det. Det du har gjort här på scenen med oss, det är ok, alla gör det, är ungefär som att du tar en stor hink med svart färg och en roller, och målar över din senaste målning.

Så skulle du ju aldrig göra, eller hur? Du skulle aldrig ta den tiden som du är unik, speciell och gör fina saker för att sen förstöra det genom att slafsa över färg över det. Det är något som inte finns i din sinnevärld. Men det är precis det du gör med dina ord och med dina tankar. 

Det är som att du målar något väldigt fint för att sen slafsa över med någon färg. Sen fortsätter du med att måla något väldigt fint och slafsar över med någon färg.

Du vet vilket av del som är tillfredsställande och vilken del som inte är det. Vi vill att du ska vara lika avsiktlig med dina tankar och ord som du är med ditt måleri. Det är det som vi ber dig att göra. Det är också det som menas med att ”få det ur huvudet”.

När du har materialet i din hand och har fått det där flytet så är det mycket momentum som har hänt. Det finns också ett drivande framåt som kommer att bära dig framåt.

Hur stor procent av ditt liv, tidsmässigt, tror du att du befinner dig i ateljén och är och gör på det sättet? 10 %? Hur många procent använder du till att sova?

HS: Att vara i ”zonen” … troligtvis 20 %.

Abe: Tror du att du är 20 % av ditt liv eller 20 % av din dag i ”zonen”?

HS: 20 % av mitt liv.

Abe: Vi säger att du är 3 % i ”zonen” och det är en hög procent. Vi pratar inte bara om dig, vi pratar om de flesta människorna.

I den ”zonen” som gör att du tänder till och är så exalterad, det som du alltid vill vara. Vi vill att du ska börja upptäcka de känslorna genom att du formar dina tankar.

Genom att forma önskningar med dina tankar och genom att upptäcka nya koncept. Vi vill att idén och tanken om det du ska måla ska vara lika exalterande som att måla den.

Vi vill att samtal som du har med familj och vänner och såna som oss ska vara lika tillfredsställande.

När tankar blir till ting, när du omvandlar idéer till målningar så är det så mycket tid som du inte är i ”zonen”. 97 % av din tid är du inte i ”zonen” och vi vill att du ska träna dina tankar på att vara i ”zonen”. Verkar det här vettigt?

HS: Absolut.

Abe: Det är meningen att livet ska kännas bra hela tiden, inte bara när du är i ”zonen”. Det finns ingen anledning att inte vara i ”zonen” hela tiden.

Vet du varför? Därför att ditt Inre Jag är i ”zonen” hela tiden. Vill du veta något mer? Ditt Inre Jag har en mycket stark attraktionspunkt. Vet du något mer? Attraktionslagen svarar på ditt Inre Jag; som är den större delen av dig.

Ditt Inre Jag har kraften att samla alla samverkande komponenterna eftersom de samverkande komponenterna är just samverkande. Där finns inget motstånd. Varför är inte du en samverkande del?

HS: Sant.

Abe: Inte bara du men det finns ingen anledning att inte vara en samverkande del. Det är bara det att du har praktiserat att tänka tankar som inte är samverkande.

HS: Det är så intressant.

Abe: Till dess att du träffar på några som oss, som inte vill stå ut med det. Vi tillåter inte dig att vara icke samarbetsvillig i dina tankar.

HS: Det är så intressant eftersom jag vill komma in i ”zonen”. Jag vill måla så att jag kan vara i ”zonen”.

Abe: Vet du vad! ”Zonen” är inte i din ateljé.

HS: Exakt.

All din kraft finns i NUET

Abe: ”Zonen” är just NU, och just NU, NU … Du behöver inte ens vara i ”zonen”, det räcker att du rör dig åt det hållet. Det är inte en ”zon”, det är en väg. Och det är en väg av minsta motståndets lag. Det är inte en väg mest motstånd. Det är inte ens den enda vägen. Det är bara den väg som känns bäst.

När vi har lekt med dig så har du valt olika vägar som inte har känts så bra. Vi har sagt:

Här är en väg som känns bättre, Här är en väg som känns bättre, Här är en väg som känns bättre.

Du måste bry dig tillräckligt mycket om dig själv för att vara på den väg som känns bra. Det är så det är meningen att det ska vara. Det går inte att få ett lyckligt slut på en olycklig resa. Vägen måste kännas bra.

När kommer det att kännas bra? NU! När kan det annars kännas bra? Aldrig. Det finns aldrig något annat ögonblick än just NU. Du har ingenting att göra med någon annan väg.

Segmentföresatsen som Esther gör handlar inte om nästa segment. Det handlar om att hon påverkar sig själv om hur hon känner NU. Och känslan som hon känner NU, är det troligt att hon tar med sig den känslan in i nästa segment. Om hon tar med sig den känslan som hon känner in i nästa segment så händer massor med bra saker.

Men allt handlar om att all din kraft finns i NUET. Det är NU. Det är inte när du är i ateljén, det är inte när du möter din älskare och det är inte när du vinner på Lotto. Det finns inte därute någonstans, det är just NU.

Du väljer att vobbla NU eller du väljer att vara i ”zonen” NU. Du väljer att vara i synk NU eller du väljer att inte vara i synk NU.

Det handlar om NU, NU, NU …

HS: Perfekt, tack så mycket.

Relaterade inlägg:

Vilken betydelse har mina förväntningar?

Hur blir man lycklig?