Attraktionslagen; fokus, tillit och tro

För att attraktionslagen ska fungera i din favör gäller att du har fokus, tillit och tro på att den jobbar åt dig. Här är 6 punkter som sammanfattar vad fokus, tillit och tro handlar om:

  1. Det är INTE tillit att titta efter resultaten. Om du hela tiden försöker hitta tecken på resultat så är det direkt kontraproduktivt. Dina frekvenser blir längre av det eftersom du blir nedslagen av att se att det du vill ha inte kommer till dig.
  2. Lita på att energiströmmarna leder dig rätt. Du måste lita på att universums kraftfulla energiströmmar går din väg. Att ”få det att hända” är inte ditt jobb.
  3. Du jobbar för hårt och försöker för mycket. Om du jobbar för hårt och för mycket för att ”få det att hända” slår det bara tillbaka på dig själv. Du måste ha tillit att saker blir till det allra bästa. Universum har koll!
  4. Nyckeln är acceptans och tillit. Om du har accepterar att du är där du är och inte försöker forcera eller anstränga dig för att gå framåt så innebär det att du minskar ditt motstånd och låter energiströmmarna jobba för dig.
  5. Ha tillit till att du kan fokusera på tillit. Det fungerar så att om du tror att du kan, så kan du! Du kan skapa lättnad genom att fokusera på det som känns som en lättnad istället för att gå på i gamla hjulspår och ”jobba” dig fram till det du vill.
  6. Ditt jobb är att skapa lättnad för dig själv. När du känner lättnad så höjs dina frekvenser, vilket i sin tur innebär att du låter det du vill ha komma till dig.

Nedan har jag sammanfattat en session där Hot Seatern vill ha klarhet i hur hon kan öka sin tillit och tro att attraktionslagen kommer att ge henne det hon vill ha. Hon har full koll på hur attraktionslagen fungerar och gör som så många andra som har kunskapen: Hon försöker för mycket istället för att ha tillit till universums energi.

Så var det också för mig personligen när jag började studera attraktionslagen. Jag trodde att det var vissa saker man skulle göra för att det skulle funka. Att det handlade om att ”tänka” rätt, känslorna var inte alls i fokus för mig. Jag hade mer fokus på agerande och handlade. Jag trodde att bara jag ”gör rätt saker” så kommer det att funka. Jag hade inte fullt fokus på känslorna. Det är först de senare åren som jag har lärt mig på djupet och till fullo att Abraham förklarar skapelseprocessen så här:

1. Be om det du vill ha.

2. I samma ögonblick som du ber om något blir Source-Källenergin det du ber om . Alltså skapar Source-Källenergin, INTE du!

3. Du ska höja frekvenserna till samma frekvens som det du vill ha är på.

Att jobba för mycket, för hårt, att inte riktigt ”tro” eller att inte ha tillit är detsamma som att ha motstånd. Vilket i sin tur hindrar dig att släppa in det du vill ha. Låga frekvenser är detsamma som motstånd och motstånd hindrar manifesteringarna.

Trots att jag har full kunskap om detta så är det väldigt lätt att ”försöka för mycket”. Men de sista åren när jag till fullo har förstått hur det funkar och är fullt uppmärksam på mina tankar, känslor och reaktioner och då har det blivit så mycket enklare. Idag har jag tillit, tro och fokus på att det fungerar.

Vi är införlivat föreställningarna att vill vi ha något så måste vi jobba för det. Vilket är en helt felaktig slutsats.

Session med Abraham (Abe) och Hot Seater (HS) om att ha tillit, tro och fokus

Abe: Att ha tillit till att låta saker hända. Det är en hårfin markering eftersom du vill ha något och du arbetar flitigt på att på det att hända. Vi ser hur du arbetar igenom våra processer; du har bestämt dig för att du ska höja dina frekvenser så fort som möjligt och jobbar hårt för att höja dem. Men det är faktiskt kontraproduktivt att göra det.

Attraktionslagen; fokus, tillit och tro
Attraktionslagen; fokus, tillit och tro

Det som ligger bakom det är din underbara fråga:  

Du vill förstå hur du kan ha tillit?

Vi vill ha den här approachen till den frågan. Känn vilken skillnad det är mellan någon som söker en healer (något som absolut är att gå uppströms) och att tillåta välbefinnande (som är att gå nedströms)? Kan du känna skillnaden?

Inte tillit att leta efter resultat

Det är så många människor som kollar efter resultat och är så riktade uppströms, de är så intensivt fokuserade på resultat, så bestämda att få resultat.

Vi säger att du inte behöver arbeta hårt eftersom du har redan gjort ditt jobb genom att leva ditt liv. Levt ditt liv som i sin tur har gjort att du har bett om det. Source har redan gjort sitt jobb genom att se till att samverkande komponenter kommer i synk. Attraktionslagen som är den riktiga arbetshästen bakom allt, ser till att de här komponenterna kommer samman.

Lita på att energiströmmarna leder dig rätt

Ditt jobb (om det nu finns något) är att lita på energiströmmarna. Du har gjort tillräckligt bara genom att du levt ditt liv och därmed gjort så att allt det du vill ha finns i den vibrationsmässiga depån.

Lita på att om du släpper årorna som kommer Source se till att du får det som redan finns i din vibrationsmässiga depå. Lita på att Source är tillräckligt pålitlig så att du bara kan flyta med i den kraftfulla energiströmmen.   

Det är inte nödvändigt att förlita dig på din förmåga. Det finns en större tillit än det och det är att lita på och tro på energiströmmen.

Vi har gett dig ett ramverk som att du nu kan förstå universums energiströmmar. Det är det som vi vill att du ska lita på. Att du ska träna på att lita på universums energiströmmar. Vi vill att du ska säga till dig själv:

”Energiströmmen flyter på och jag kan ro uppströms om jag vill; vilket jag gör när jag inte mår bra. Den här spänningen i kroppen säger mig att jag försöker ro uppströms.”

Du jobbar för hårt och försöker för mycket

Försök istället jobba lite med känslan av att släppa på årorna. Bland de tidigare processerna som vi tagit fram blev en blev speciellt populär och det är ”Pivoting”. Den går ut på följande:

Varje gång som jag upplever något som jag inte vill ha, så vet jag mycket tydligare vad jag det är som jag vill ha

Men vi ser att människor jobbar så hårt med att försöka hitta den där positiva tanken. Attraktionslagen kan inte ge dig en positiv tanke när du har känt dig negativ. Men attraktionslagen kan ge dig en tanke som är lite mindre negativ.

Förstå att energiströmmen kommer att bära dig, och genom att förstå att ditt verkliga jobb när du känner den där spänningen, är att släppa årorna.

Det handlar inte om att ”få det att hända”, det handlar inte heller om att du ska vara annorlunda än du är. Det handlar om att du ska acceptera att du är du är (making peace with where you are).

Nyckeln är acceptans och tillit

Många människor känner att det känns konstigt eftersom de inte är där de vill vara. De tänker att om jag accepterar där jag, säger jag då inte till universum att jag är nöjd och vill stanna där?

På det svarar vi:

”Nej, när du accepterar att du är där du är, så stoppar du motståndet och DÅ kan du verkligen gå till där du vill vara.”

På basis av vad vi kan känna hos dig, vill vi säga:

”Du försöker för mycket, du jobbar för mycket på att få saker att hända.”

Det kommer ifrån att du vill göra andra människor nöjda, att du har mycket ansvar, att andra räknar med dig. Det beror på alla de där sakerna men det är inget som är till gagn för dig. Det är inte till gagn för någon. Låt istället ditt mantra vara:

”Det går bra för mig och allt är helt ok”.

Använd ord som skulle lugna vem som helst och lugna dig själv med dem. Jerry och Esther har en god vän som brukar säga: ”Det är ingenting allvarligt som pågår här”. Allt som kan minska pressen är bra.

Efter ett tag kommer du att känna en förändring inombords även om du inte ser några lösningar. Du ser inte ett omedelbart resultat, du får inte ett omedelbart svar på en fråga men du känner vändningen i energiströmmen. När det är den känslan som du strävar efter kommer allt att bli så mycket lättare.

HS: Jag har svårt att slappna av, jag ligger i sängen och … jag har faktiskt fått två massager men massören sa att han kunde riktigt känna att hela jag var stressad. Jag vill verkligen slappna av, men jag kan inte. Beror det på att jag försöker hitta lösningar?

Abe: Ja, det kan det vara eller så är det så att du är exalterad över allt det här. Gör det en tanke i taget. Det är därför vi ger dig den här onödiga historien om att släppa på årorna.

Esther har provat olika saker och kommit på att om hon sitter och räknar sina andetag så saktar hennes tankar av. Hon har kommit på att hon kan försöka isolera ett visst ljud. T ex i detta rum skulle hon isolera ljudet av luftkonditioneringen.

Hon la märke till pausknappen på datorn och sa till sig själv att hon skulle sätta sin hjärna på paus. Sen tänkte hon: ”Jag tänker; jag tänker att jag ska sätta min hjärna på paus”. Men att tänka på att sätta sin hjärna på paus är annat än att tänka på hur man ska rädda regnskogarna eller att tänka på hur man ska lösa någons problem.

Det du ska leta efter är tankar som inte triggar igång så många saker. Du ska försöka hitta saker som gör att du får en känsla av lättnad. Inte alltid, men när du försöker hitta just det.

Ha tillit till att du kan fokusera på tillit

Du vill visa dig själv att du kan fokusera, det är allt det handlar om. Du är väldigt receptiv för energi. Du tar även emot block av tankar – du är receptiv för energi. Vi kan förstå att en bokhandel gör dig tokig. När du går in i en omgivning är det är mycket energi och du plockar upp all den energin så kan det kännas väldigt kaotiskt.

Du får ingen känsla av lättnad förrän du väljer något att fokusera på. Övningen att fokusera ditt mind kommer att stoppa den där känslan av splittring. Övningen att tysta dina tankar (meditation) är bara en övning för att fokusera ditt mind och öka din tillit och tro.

Det låter lite motstridigt, det låter lite som att vi säger: ”tänk inte på nånting” och sen säger vi: ”för att tysta dina tankar, tänk på något”.

Det vi säger är att när du tänker på något så tystnar dina tankar på allt annat.

Tänk dig en vanlig dag och du tänker på allt som du ska göra eller behöver göra. Ärenden som du måste göra och du ska handla; allt far runt i ditt huvud. Men sen så får du den bra tanken att du ska skriva ner det du ska göra och handla. När du sen kommer till livsmedelsaffären så har du glömt lappen hemma. Men du kommer ändå ihåg allt som stod på listan. När du skriver ner det du ska göra och det du ska handla så gör det så att det lindrar kaoset i ditt huvud. Det som egentligen händer är att det gör att du fokuserar.

Fokus på lättnad, tro och tillit till energiströmmarna

Att fokusera är nyckeln till att må bra därför att du består av vibrationer och att fokusera tar hand om dina vibrationer. Om du inte medvetet väljer dina tankar så kommer tankarna som virvlar runt dig göra så att de ”tänker” dig.

Om du går in i ett rum där det finns många människor och om du i det läget inte är fokuserad på något, du har inte satt någon intention men är öppen för vibrationer så kan det bli en mycket kaotisk upplevelse.

HS: Men jag tänkte medveten när jag fick massage att jag verkligen är avslappnad. Jag gjorde också djupandning men jag kom aldrig ner i varv?

Abe: Du kommer dit, steg för steg. Be inte om en fullständig personlighetstransplantation över en natt!

Vi vill gå tillbaka till något som du sa tidigare. När du anstränger dig hårt för att tysta dina tankar; det är den där känslan av att försöka för mycket. Fokusera då på något, hitta något. Du kan låtsas att sängen som du ligger på är av foamskum och att den är så absorberande att den absorberar in dig i den. Eller så kan du föreställa dig att sängen flyter omkring i en pool och känn hur den flyter runt.

Med andra ord; hitta något att fokusera på och du kommer att upptäcka att du kan varva ner dina tankar väldigt snabbt.

Medvetet skapande kan låta som att man ska fokusera men vi vill att du ska förstå att du HAR FOKUSERAT under tiden som du levt ditt liv med alla kontraster som du upplevt.

Ditt jobb är att skapa lättnad för dig själv

Du vet vad du inte vill ha och därmed och direkt vad du vill ha istället.

Du fokuserar, fokuserar, fokuserar hela tiden. Nu är arbetet att tysta dina tankar så att du kan stoppa de tankar av motstånd som du har. Det är då du kan känna av impulserna som kommer att leda dig framåt till det som väntar på dig i din vibrationsmässiga depå.

HS: Jag vet allt det där, därför att det är det som jag har studerat. Kan ni ge mig något specifikt som jag kan göra hemma?

Abe: Inte någon speciellt ska eller övning, men en specifik attityd. Detta är det viktigtigaste som vi vill att du ska höra. Allt som vi sagt här tidigare är mycket mindre viktigt än detta. Faktum är att en del av det vi sagt, faktiskt går emot det vi säger nu. Lyssna så kommer du att se vad vi är ute efter:

Du gör precis rätt! Det finns inget som du behöver göra som är annorlunda än vad du redan gör. Du förstår vad du ska göra och du gör det bättre och bättre för varje dag. Det vore helt motstridigt att vi skulle föreslå någon process eller övning som på något sätt antyder att du skulle behöva göra förbättringar. Låt oss göra den här uppströms kontra nedströmsövningen nu.

Du säger: kan ni ge mig en övning som gör att jag blir bättre på det här. Är det uppströms eller nedström?

-Uppströms.

-Ja, det är det, eller hur! ”Jag har svårt att tysta mina tankar”, är det uppströms eller nedströms?

-Uppströms. Något som vi sa: ”du försöker för mycket”, är det uppströms eller nedströms?

-Uppströms.

Låt oss nu hitta några uttalanden som är nedströms.

-”Jag är glad över att jag vet vad jag vet om universums lagar”.

-Nedströms.

-”Jag tillämpar dem inte särskilt bra”.

-Uppströms.

-”Men jag blir bättre på det”.

-Nedströms.

”Ibland är jag riktigt dåligt på det”.

-Uppströms.

-”Ibland är jag riktigt bra på det”.

-Nedströms.

-”De där människorna där borta verkar vara mycket bättre på det än vad jag är”.

-Uppströms.

-”Jag behöver inte jämföra mig med någon”

-Nedströms.

-”Mitt Inre Jag beundrar mig, precis som jag är.”

-Nedströms.

”Jag behöver inte bevisa någonting för någon.”

-Nedströms.

-”Jag uppskattar allt jag har varit med om, eftersom det har skapat allt det här underbara som finns i min vibrationsmässiga depå.”

-Nedströms.

Med andra ord så är det här allt som behövs. Låt tanke efter tanke röra sig nedströms. Dina tankar vill göra det naturligt och det är det som du ska vara uppmärksam på. Gör det inte heller till något problem om tankar är uppströms.

Vi bryr oss inte om att du har hundra tankar som är uppströms! Vet du vad det innebär? Det innebär att du VERKLIGEN vill röra dig nedströms! Du kan inte förlora i det här spelet.

Ju mer du ror uppströms, desto starkare är nedströmmen. Det är väl intressant?

I samma minut som du släpper årorna, så drar den starka energiströmmen med dig nedför till det du vill ha. Det är därför som du vill meditera eller på annat sätt stoppa tankarna.

Relaterade inlägg:

Attraktionslagen och vikten av fokus