Attraktionslagen; 8 förklarande punkter om drömmar

Dina drömmar speglar de vibrationer som du sänder ut, och attraktionslagen svarar alltid på dina vibrationer, det finns inga undantag. Vad som verkligen händer i dina drömmar och hur du kan få en ökad förståelse kan du läsa om i de här 8 punkterna:

  1. Drömmarna speglar de vibrationer du har. Om du har mardrömmar; ja, då finns det något i dig som behöver uppmärksammas och tas om hand. Om inte, ja då är allt frid och fröjd.
  2. Drömmarna visar oss vad som verkligen pågår. Det du drömmer speglar det som pågår inne i dig. De speglar dina tankar och känslor omkring olika händelser och personer. Du kan tro att inte är påverkad av omständigheter om du väldigt gärna vill vara positiv. Men dina drömmar visar alltid vad som verkligen pågår.
  3. Att rättfärdiga sitt beteende håller vibrationerna aktiva. Det är vanligt att vi rättfärdigar vårt beteende beroende på att saker har ”hänt oss” och att det är därför som vi gör på det ena eller andra sättet. Det finns inte något värde i det, utan det fortsätter bara att hålla vibrationer som vi inte vill sända ut aktiva.
  4. När du sover har du inget motstånd. Det är därför du drömmer det du drömmer. I vaket tillstånd däremot finns för det mesta motstånd, vilket betyder att du då kan ”ljuga” för dig själv.
  5. Drömmar tillåter dig att SE. Eftersom du inte har något motstånd kan du i drömmen kan ”se” vad som finns där under ytan och som faktiskt påverkar dig mer än du tror.
  6. Acceptera negativa känslor som guidning. Våra negativa känslor är vår vän. Att se negativa känslor som en indikation på att du går emot ditt Inre Jag är ett bra råd. Dvs. ditt Inre Jag ser på saken precis tvärtom än vad du gör när du känner negativa känslor.
  7. Döm inte dig själv för dina negativa känslor. Skuld och skam är något av det skadligaste vi kan utsätta oss själva för. Du ska inte döma dig själv. Source dömer aldrig någon!
  8. Det finns inget egenvärde i att uthärda negativa känslor. Det är bara något vi fått lära oss, men det stämmer inte. Förutom att guida oss så är negativa känslor aldrig bra för oss, de skadar mer än vi tror.

Egna reflektioner

De flesta av oss vet ju att våra drömmar säger något. Den här sessionen med Abraham gav mig nya insikter i drömmarnas betydelse. Jag känner igen mig i Hot Seatern när hon säger att hon känner sig glad och positiv men att hon ändå drömmer mardrömmar. Jag har också ställt mig frågande till hur det kan vara möjligt. Nu har jag ett mycket klarare perspektiv på den saken. Attraktionslagen fungerar alltid, det finns inga undantag!

Session med Abraham (Abe) om varför Hot Seater (HS) har mardrömmar trots att hon känner sig positiv

HS: Jag vill fråga om drömmar. Jag är en lycklig och glad människa men jag drömmer helt annat än lyckliga drömmar. I mina drömmar är jag olycklig och ledsen och jag drömmer ofta om min ex-man. Drömmarna innehåller mycket negativ energi och ofta så vaknar jag och känner mig deprimerad.

Mina dagar startar inte med att jag är lycklig utan att jag känner mig ledsen. Det tar inte lång tid innan jag kommer över det. Jag mediterar och kommer in i ett bra känsloläge. Varje morgon känner jag mig ledsen, så vad är det som jag manifesterar med mina drömmar?

Abe: Vi gillar verkligen att vi har den här diskussionen nu. Vi sa nyss att när ni slumrar till så stannar momentum. Av det du säger låter det som att när du sover så stannar inte momentum, utan dina vibrationer håller i sig under natten.

Vi vill förklara några saker om drömmar och medvetande och sen ska vi svara på dina frågor. Det här kommer att vara värdefullt för dig och för er alla.

Drömmarna speglar de vibrationer du har

Det viktigaste som ni måste förstå är att era drömmar är inte vad de flesta tror att de är. Det känns som om drömmarna håller på hela natten, men i själva verket är förhåller det sig på ett annat sätt. I samma ögonblick som ni vaknar så laddar ni er drömmarna, och drömmarna beror på de vibrationer du har.

Det här kan låta motsägelsefullt mot det vi brukar säga. Vi brukar ju säga att när du sover så stannar du momentum. Vad vi menar är att när du sover så förstärker du inte momentum. Men de tankar som du tänkt och de trosföreställningar som du har är fortfarande aktiva inom dig.

Vi har under en lång tid sagt (detta är verkligen nyckeln till det) att det du tänker och känner under dagen och det du manifesterar, matchar alltid varandra. Du tillåter dig aldrig uppleva någonting som du inte tror på. Du kan aldrig manifestera något utöver de tankar som du tänker. Attraktionslagen gör aldrig såna misstag! Det du vibrerar och det du manifesterar matchar alltid varandra.

Drömmarna visar oss vad som verkligen pågår

Dina drömmar fungerar på samma sätt. Det du drömmer om är det som pågår vibrationsmässigt hos dig. Det som är så bra med drömmar är att de låter dig förstå vilka vibrationer som du faktiskt har. Vibrationer som du i många fall inte är villig att erkänna. Att du inte vill erkänna att du har de vibrationer du har beror på att du vill vara positiv och du vill tro att du är positiv.

När vi säger att du skapar din egen verklighet så känns det bra för någon som lever sitt liv precis som de vill ha det. Det känns inte lika bra för någon som inte har det de vill ha.

Din spontana reaktion är ofta att:

”Jag tror inte att jag skapar min egen verklighet därför att jag aldrig skulle göra så mot mig själv. Jag skulle aldrig skapa det här som jag inte vill ha.”

Vi säger att vi aldrig har sagt att du gör det på ett medvetet sätt, men du skapar din egen verklighet. De flesta har en vibration som är en respons på det som de upplever.

Det är ganska lätt att förstå vad som händer här. Du har en relation som inte längre är en relation. Du pratar om din exman. Det är uppenbart att du inte lämnade den relationen för att den var ljus och lycklig. Du lämnade relationen därför att det var något där som du inte vill ha.

Att rättfärdiga sitt beteende håller vibrationerna aktiva

Om du är som de flesta människor (vilket stämmer i detta fall) så använder du mycket tid för att rättfärdiga varför du lämnade något genom att påpeka vad som var fel. Genom att göra så håller du det du inte vill ha, aktivt i dina vibrationer. Du gör det inte medveten, men du gör det. Du håller det du inte vill ha aktivt i dina vibrationer.

Här går du omkring på dagarna och säger att du är en positiv person, men dina drömmar säger något helt annat.

Defensivt beteende gagnar dig inte

Dina drömmar säger att du vill vara en positiv person, vilket du ofta är. Men du har fortfarande vibrationer inom dig som du håller aktiva varenda dag. Annars skulle de vibrationerna försvinna när du slumrar. Om du inte återaktiverade detta i varje ny dag så skulle det så småningom försvinna bort och de där drömmarna skulle avta.

Vi skulle göra så här om vi var i dina skor. Du är en positiv person och du vill vara en positiv person. Istället för att vara defensiv och säga:

”Jag är en positiv person och det går bra för mig, men jag har de här mardrömmarna”

Så skulle vi istället säga:

”Hm, jag är glad att jag är uppmärksam på de här splittrade känslorna som jag har och som märks i mina drömmar. Mina drömmar visar mig att jag har vibrationsmässiga mönster som inte gagnar mig.”

Vi lovar dig att om de inte tjänar dig i drömform, så tjänar de dig inte när du är vaken.

Esther har haft flera drömmar den här veckan. Hon har köpt en ny fin bil; en SUV. Just nu är den på flygplatsen i San Antonio (tror hon). Hon har drömt den här drömmen två gånger denna vecka. Hon kommer till parkeringsplatsen och bilen är borta eller att hon måste åka någonstans och bilen är borta.

Hon vet att det beror på att när hon skulle åka hit så kom hon sent till flygplatsen. När hon stod bakom bilen vid flygplatsen sa hon till sig själv: ”Esther, du har aldrig parkerat så dåligt någon gång.” Bilen var inte alls där den skulle; den stod i en konstig vinkel med ett par av hjulen utanför linjen. Hon tänkte att antingen så fixar hon bilen eller så hinner hon med flyget. Sen tänkte hon: Ah, jag tar flyget.

Hon lämnade bilen på ett sätt som hon inte ville och hennes dröm visar att hon är orolig för bilen. Ingen har någonsin tagit någon bil från henne. Ingen har någonsin tagit någonting från henne, så hon har ingen anledning att oroa sig.

”Abraham, menar ni att så lite fokus på något som man inte vill, kan trigga igång en dröm?”

Ja, så är det eftersom det som är aktivt i dina vibrationer manifesteras i dina upplevelser och dina drömmar är också manifesteringar.

Om du vaknar upp och känner dig underbar, ändra ingenting, fortsätt bara den banan du är på. Om du däremot har drömmar som handlar om brist på den ena eller andra eller något annat som du inte vill ha, då är det en indikation på att du har en del vibrationer att rensa upp. Är inte det underbart att veta?

HS: Hmm.

Abe: Varför kommer det upp i dina drömmar? Varför kommer det upp i dina drömmar men du är inte uppmärksam på det när du är vaken?

Du har inget motstånd när du sover

Det beror på att när du drömmer så har du inget motstånd och då kan du SE vad som pågår vibrationsmässigt. Och, nu kommer något som vi inte har sagt förut:

När du sover så spänner du dig inte, eller låtsas att förhållandena är bättre än de är. Tänk på det.

Vi har den senaste tiden pratat mycket om villkorslös kärlek. De allra flesta har ingen aning om vad det innebär. De tänker att de ska stå ut med den sk*ten som den personen ger dig och inte göra någonting åt det.

Villkorslös kärlek innebär att vara så generell i frågan att förhållandena inte har någon betydelse för dina vibrationer. När du är utan motstånd så är du helt i linje med Source, och det är det som är kärlek.

Attraktionslagen - dina drömmar visar dina frekvenser

Drömmar tillåter dig att SE

Nu ska vi klargöra vad vi pratar om. När du sover så är du inte hård mot dig själv. Du känner inte skuld eller skam för vad du gjort, eller inte gjort. Du är i ett tillstånd av villkorslös acceptans och tillåtande. I det tillståndet av villkorslös acceptans och tillåtande kan du se ungefär som en film hur ditt motstånd visar sig. Men när du är vaken så blockerar du det eftersom du inte vill medge att du har motstånd.

Hörde du det? Om du hörde det så är du i den yttersta framkanten, det här är så stort.

HS: Hmm, hm.

Acceptera negativa känslor som guidning

Abe: Vi vill att du ska känna så när du än känner de där negativa känslorna. Vi vill att du ska acceptera de känslorna som guidning, inte som fördömelse eller anklagelse:

”Jag kände negativa känslor, jag en så dålig människa.”

Nej, du kände negativa känslor därför att ditt guidesystem fungerar. Du är känslig nog att märka att du introducerar en vibration som inte är till gagn för dig. Det är det enda.

Om du ser någon liten som håller på att lära sig att gå och inte är särskilt bra på det. En liten som knappt kan stå på sina fötter, utan bara snubblar omkring och faller. Inte säger du till den: ”Stig upp, din dumbom”.

I det läget så dömer du inte, men kanske om fem år då det kan låta: ”Sluta med det där, vad är det för fel på dig.”

Döm inte dig själv för dina negativa känslor

Vi vill att du ska känna den där avsaknaden självfördömande när du sover. Det som låter sig visa sig för dig. Det som kan avslöja vilka vibrationer du har som du inte erkänt.

När vi säger: ”Du skapar din egen verklighet” så säger vi inte det med någon dömande ton. När vi säger att negativa känslor är din guide, så säger vi inte heller det med någon dömande ton. Vi säger att negativa känslor gör att dig påmind om att du har introducerat motstånd.

Det är allt det handlar om. Det är inget dömande eller någon anklagelse om att det skulle vara fel.

Sen gör Abraham liknelsen med att lägga handen på spisen: ”Om jag var en bättre människa så skulle jag kunna hålla handen på plattan utan att känna att det bränns”.

Det är så ni reagerar på era känslor. Det är ungefär som om ni tror att ni ska vara tuffa och uthärda smärta. ”Den som vill bli fin, får lida pin”.

Det finns inget värde i att uthärda negativa känslor

Det vi säger är att det finns inget värde i att uthärda. Att låta negativa känslor hålla i sig är detsamma som att hålla fram negativa känslor. Dvs. att fortsätta med att slå på trumman om varför det där äktenskapet inte höll är onödig uthållighet. Dina mardrömmar låter dig veta att det är onödigt.

Det där var bra!

HS: Tack så mycket.