8 anledningar till att inte oroa sig över klimatet

”Klimathotet” en fråga som engagerar många. Den allmänna uppfattningen är att vi måste oroa oss för klimatet och att jorden står inför en undergång om vi inte gör något. Den uppfattningen är så felaktigt som den kan bli. Det finns ingen som helst anledning till oro. Här får du 8 anledningar till att inte oroa dig över klimatet:

  1. Den verkliga orsaken till att människor är oroliga för klimatet är för att de mår dåligt av att tänka på att planeten kanske kommer att gå under. Alltså oron beror på att de vill må bättre för egen del, inte för någon osjälvisk orsak.
  2. Större delen av planeten är välmående. Den större delen av jordklotet är välmående och har inga större problem.
  3. Lösningarna på problem kan inte komma om du fokuserar på problemen. Så länge du fokuserar på problemen så blir de större. Attraktionslagen är den starkaste lagen i universum och den styr allt. Fokusera på problem – problemen blir större. Fokusera på lösningar – lösningarna blir fler.
  4. Lyckligtvis är välbefinnandet på planeten Jorden dominerande. Den dominerande energin är välmående och välbefinnande. Många människor mår bra, känner sig toppen och lever bra liv. Nya individer föds, dessa nya individers dominerande status är också välbefinnande.
  5. Använd inte problem som en ursäkt för att hindra dig från att må bra. Boktryckarkonsten ansågs som farlig när det begav sig. Det kommer alltid upp nya saker att oroa sig för. Datorer, AIDS, terrorism, global uppvärmning. Listan kan göras lång och du kan alltid hitta saker att oroa dig för. Men oro innebär bara att problemen växer. Attraktionslagen säger att vi ska fokusera på välbefinnande, inte oro.
  6. Felaktiga slutsatser om planetens resurser. Människan ”ser” bara det som finns framför ögonen. Attraktionslagen fungerar enligt principen: ”Be så ska du få”. Men andra ord finns det ingen brist, det skapas hela tiden fler och bättre resurser. Universum expanderar och kommer aldrig sluta att expandera.
  7. Människor gör det de gör för att må bättre. De som oroar sig är frånkopplade Source-Källenergin och i sin strävan att må bättre vill de ha med andra som kan ansluta sig till ”kampen”. Men oro och rädsla är definitivt inte vägen till välbefinnande.
  8. Det finns absolut ingen anledning till oro. Välbefinnande är det dominerande i detta universum och det finns ingen anledning till oro. Source-Källenergin har den övergripande bilden – det finns ingen anledning till oro.

Session med Abraham (Abe) och Hot Seater (HS) om klimatförändringar

Här nedan har jag sammanfattat en session som handlar om klimatförändringar och huruvida vi måste oroa oss eller ej över det som händer med jorden. Naturligtvis är svaret att vi har absolut ingen anledning att oroa oss eller vara rädda. Allt är precis perfekt – vi har bara inte hela bilden klar för oss.

Abraham:

Människor som är oroliga för klimatet använder klimatet som en ursäkt för att inte vara i kontakt med Source. Genom att inte tillåta kontakten med Source så kan de mycket väl försöka att motivera människor till agerande. Det är så många människor på jorden som försöker påverka förhållanden så att de själva kan må bättre. Människorna ser på de här förhållandena som de ogillar och sen försöker de påverka dessa för att de ska må bättre.

Men det går inte, hur mycket de än försöker. De försöker med område efter område, men det går inte. Det är alldeles för stort för att det ska gå att påverka. Till slut så ger de upp!

Den verkliga orsaken till att människor är oroliga för klimatet

Det du till slut måste börja fråga dig själv är:

”Vad är den verkliga orsaken till att försöka få någon annan att göra någonting annat än det de gör för närvarande?”

En del av dessa personer kommer att säga:

”Vi vill att planeten ska bestå”

Du kan fråga:

”Vad vinner du på det?”

De svarar:

”Vi vill att planeten ska bestå. Det är för oss, våra barn och barnbarn”

Du frågar:

”Men vad är det som DU vinner på det?”

De svarar:

”Vi vill att planeten ska bestå…”

Du frågar:

”Men vad är det som DU verkligen vinner på det?”

Då svarar de:

”Jag kommer att må bättre om jag vet att planeten kommer att bestå”

Större delen av planet är välmående

Låt oss säga att saker och ting är ur balans, så är det inte, men vi föreställer oss att det är så. Vi föreställer oss att saker är helt ur balans och många människor är i en hemsk miljö där de knappt kan andas eller dricka vattnet. Vi kan säga att situationen är oerhört dramatiskt och det är också något som du ser om flyger över världen.

Du vet att det finns platser där det är riktigt disharmoni men till största delen så blomstrar jorden på ett fantastiskt sätt.

Låt oss säga att ni har förgiftat er planet och beroende på att planeten är förgiftad har ni sänt ut kaskader av önskningar om förbättringar. Vi lovar er att de här önskningarna om förbättring som ni har sänt ut, besvaras av Source och att förbättringarna är på väg. Attraktionslagen fungerar på det sättet.

Men låt oss säga att ni inte vet det så ni bara försätter att slå på trumman över vad som är fel. Ni mår sämre och sämre över detta. Desto sämre du känner dig när du tittar ett problem, desto mer ber du om lösningen. Ju mer du ber om lösningen, desto mer kommer lösningar fram.

Lösningarna på problem kan inte komma om du fokuserar på problemen

Men du kan inte hitta lösningen när du håller på att slå på trumman om problemet. Du kan inte hitta lösningen!

Häromdagen så var Jerry och Esther i sin husbil, och det är inte ett speciellt stort ställe. Esther brukar inte hitta igen sina solglasögon och det hände ännu en gång. Esther hällde ut både handväskan och resväskan på sängen, men hittade inte sina solglasögon.

Efter 20 minuters letande sa Jerry: ”Varför frågar du inte Abraham”?

Esther satte sig på soffan och projicerade frågan: ”Jag vill veta var mina solglasögon är”?  Hon satte också en intention som var:

”Jag vill bli en vibrationsmässig match av att hitta mina solglasögon”

Hon öppnade ögonen, vred på huvudet och där var dem! Bredvid henne på ett litet bord låg en dator och glasögonen låg precis bakom datorn. När hon hade stått upp, tittat på bordet, tittat sig runt ikring så var de inte synliga för henne.

Poängen som vi vill göra är att trots att den här analogin verkar löjlig så vill vi säga att:

När du är så säker på att någonting är borta, så kan du inte hitta det. Det är inte förrän du släpper vibrationen av att det är borta, som det blir tillgängligt för dig. Det är så attraktionslagen fungerar.

Vi vill att du ska veta att på samma sätt som du håller på att slå på trumman om problem på denna planet så är du oförmögen att personligen hitta en enda bit av lösningen.

Lyckligtvis är välbefinnandet på planeten Jorden dominerande

Men lyckligtvis så är du inte den enda som vibrerar på denna planet. Det finns massor med människor som njuter av livet överallt. Det finns människor som är tacksamma, det finns barn som inte sett på nyheterna och det föds nya barn hela tiden.  Det finns också Source-Källenergin som vet och känner till välbefinnandet.

Planetens välbefinnande dominerar så enormt mycket. Det värsta som kan hända jorden relaterade till den globala uppvärmningen är att någon skulle kunna påverka dig att se på jordklotet med glasögon som är förmörkade av smog. På det sättet skulle du ge ut vibrationer som präglas av rädsla, oro och missnöje.

Det skulle inte bara förhindra dig från att hitta lösningen till ett förbättrat klimat. Det skulle också kunna orsaka att du använder det som en ursäkt för att hindra ditt överflöd att komma till dig. Det skulle kunna stoppa ditt naturliga välbefinnande och en massa andra saker.

Använd inte problem som en ursäkt för att hindra dig från att må bra

Du blir fixerad på något som är ett problem och du använder det som en ursäkt att fokusera på något som gör att du mår dåligt. Du tillåter inte välbefinnandet som strömmar mot dig att komma in. Du tillåter inte det på något sätt över huvud taget. Du behöver inte oroa dig!

Lyckligtvis så är ni människor ombytliga. Med andra så kommer det att vara global uppvärmning under en period, precis som det vara AIDS förut och terrorism efter det.

Det verkar som om människor alltid letar efter något som de kan använda som en ursäkt för att pusha emot något, för att rättfärdiga det välbefinnande som de söker efter. Ett välbefinnande som faktiskt strömmar till dem hela tiden.

Vi tycker att du borde vara klok och sluta med det för din egen personliga del. Säg:

”Ok, ni alla kan oroa er för global uppvärmning om ni vill. Personligen så tycker jag att vi har oroat oss tillräckligt, för vi har lagt så mycket av det vi vill ha i vår vibrationsmässiga depå att det skulle räcka i 2,4, 10, 20 sekler.

Nu tänker jag använda resten av den här fysiska upplevelsen till att komma i synk och harmoni med allt välbefinnande som vi alla lagt i vår vibrationsmässiga depå. Jag tänker göra det för att bli en katalysator för lösningen på problemen.”

Om du tror att fossila bränslen är det enda sätt som du kan få kraft ifrån och om du samtidigt tror att det är farligt, vet du inte att trots detta så du ber om någonting annat och det kommer att komma.

Ni drar felaktiga slutsatser om planetens resurser

Var tror du ekonomin på er planet har kommit ifrån? Har du sett några stora rör som kommer in med resurser till ekonomin. Är det överflöd från andra planeter som ”någon” forslar in till jorden?

Det är ingenting av det som händer. Titta 100 år eller 200 år tillbaka och jämför ekonomin och notera hur väl ni förvaltar resurserna. Det är egentligen det som är roten till att ni är oroliga för den globala uppvärmningen. Ni säger:

 ”Titta hur långt vi har kommit under så kort tid. Titta på hur sakta vår utvecklingen gick förut.  Titta hur snabbt det har gått att upptäcka det vi har nu. Om vi fortsätter i den här takten så kommer vi att slösa bort jordens resurser och det kommer inte att finnas kvar någonting till våra barnbarn och deras barnbarn.”

Men vi säger att ni inte ser den stora bilden (Big Picture) överhuvudtaget. Ni har glömt att om den här verkligheten kan erbjuda konstraster som ger er idéer om något som ni anser vara en förbättrad livsupplevelse. Då kan den här verkligheten också ge er det.

Om du har möjligheten att föreställa dig något bara genom att leva ditt liv, då har denna miljö kapaciteten att ge dig det du vill ha i full manifestering

Var tror ni allt detta har kommit ifrån? Först var det tankar, som sedan blev tankeformer men på något sätt så säger ni:

”Ja, men det var ju före jordklotet blev till och blev verkligt. Men nu tror jag att jordklotet som kom och blev verkligt med alla dessa statiska tillgångar är något som vi nu håller på att förstöra.”

På det svarar vi:

 ”Ni kan inte förstöra ett universum som är evigt och som ständigt expanderar. Det måste bara bli mer och det kommer det också att bli”.

Även med ett minimalt förstående för det så måste du ha möjligheten att se att ekonomin fortsätter att expandera. Den gör det eftersom livet gör att ni ber om den förbättringen.

Det är inte brist på resurser

Titta på er planet nu, titta på potentialen för ett underbart liv. Teknologin, bekvämlighet, lätthet av livet, växandet av mat. Titta på er planet nu och vill ni inte ställa frågan:

Hur kan någon i denna tidsålder på denna planet med denna kunskap gå hungrig?”

Men det gör människor, och det beror inte på brist på resurser. Så hur kan det vara möjligt?

Vi svarar:

”Det beror på att det finns tankefickor där människor inte tillåter sig själva att se det dom vill ha, även om det finns precis framför ögonen. Det finns där klart och tydligt. Du kan inte ratta in radion på en kanal och få in det som sänds på en annan kanal.

Om du verkligen vill veta vad som pågår på planeten, med ekonomin och anledningen till att människor är motiverade till en sak eller en annan. Ställ dig själv frågan:

”Tittar de på denna situation genom Source ögon eller tittar de på situationen utifrån att vara frånkopplande från Source?”

När du har bestämt på vilket sätt de ser på situationen så är det lätt för dig att förstå varför de känner på det sätt de känner.

Människor gör det de gör för att må bättre

Ju argare, oroligare, rädda de är, desto mer de försöker få dig att komma med i deras kamp. Desto mer frånkopplade från Source känner de sig. Och ju mer frånkopplade från Source som de känner sig, desto mer desperata blir de över att få någon att hjälpa dem att göra något som kan ändra på omständigheterna för att det ska bli bättre.

Många av dessa människor är välmenande och många av dem ser det som ett sätt att motivera dig så att du gör något som sedan kan stödja ekonomin av något företag som de håller på med.

HS: Jag måste bort ifrån det här!

Abe: Sättet att komma bort ifrån det där är att gå ut och göra dina egen undersökning. Flyg runt planeten och kom tillbaka med din egen rapport om läget.

Människor säger att: ”det här är en utrotningshotad art”.

Men vi säger: ”Nej, det är det inte”.

De säger: ”Det är säkert, de är utrotningshotade, det finns bevis för det.”

Vi säger: ”Saknar du Dinosaurierna? Eller är det så att du uppskattar versionen av deras utveckling?”

Människor är oroliga för att bina håller på att försvinna. Miljarder med bin är försvunna men vi hittar inga död bin. Vi säger:

”De håller inte på att dö, de håller bara sig undan så att ni inte stör dem”.

Bin är vibrationsmässiga varelser och de gillar inte de mänskliga vibrationerna av oro. De gillar vibrationerna av välbefinnande.

Ni tittar i haven och säger:

”Åh, vilket överflöd av fisk. Låt oss prata om fiskarna, låt oss oroa oss över dem”.

Så länge som ni uppskattar dem, så kommer de att simma omkring, men om ni börjar oroa er över dem så kommer de att simma någon annanstans. När ni ser det säger ni:

 ”Vår planet har problem, fiskarna är inte här. De brukade vara här förut”.

Vi säger att de har farit dit där ingen oroar sig för dem.

Ni behöver inte oroa er för den här planeten. Den styrs av ett större perspektiv. Alla ni som är här deltar i det, varje dag, hela tiden.

När ni vet vad ni INTE vill ha, så ber ni om förbättringar. Förbättringarna finns i era vibrationsmässiga depåer. Vi lovar er att det aldrig kommer att komma en tid där människan kan skapa sådan obalans att de slutar med att komma upp med nya idéer.

Det finns absolut ingen anledning till oro

Det kommer heller inte att komma en tid där de nya idéer inte är omhuldade av Source-Källenering. Det kommer INTE att komma en tid där nya och förbättrade levnadsvillkor på planeten Jorden inte kommer att vara den vibrationsmässiga basen. Från den vibrationsmässiga basen kommer nya energier att födas in till planeten Jorden.

Det är därför som det värsta som kan hända är att en grupp av människor kan använda det som händer på jorden som en ursäkt för att frånhända sig själva från sitt eget personliga välbefinnande.  

Om tillräckligt många av er skulle göra det så skulle ni säga att vi har en epidemi. Vi säger att ni aldrig kommer att ha en epidemi som är tillräckligt stor för att slå ut hela jorden. Ni kommer aldrig att ha en epidemi som kommer att ta slut ut allt liv på jorden. Ni kommer aldrig att ha en epidemi som kommer att göra så att ni slutar att blomstra. Alltså inte bara överleva, utan blomstra.

Vad du gör åt saken, vad du gör för att stänga ditt eget personliga gap, eller inte, är helt och hållet upp till dig.

HS: Tack så mycket!

Abe: Oavsett vilket ämne det gäller så är det en bra idé att skriva i era anteckningsböcker:

”Vad är det som jag tänker om X som en ursäkt för att inte hålla mig själv i synk med min expanderade version av mig själv?”

Det gäller oavsett om det handlar om dina barn eller global uppvärmning. Skriv inte: ”Vad är det som du gör som gör att jag känner så här?” utan skriv:

”Vad är det som jag tänker om X som gör att jag inte håller jämna steg med den jag är? Vad är det jag tänker om planeten Jorden som jag använder som en ursäkt för att beröva mig själv från att vara i synk med Source, och därmed en blomstrande framtid?”